Wil jij als ondernemer payroll uitbesteden aan een specialist? Dit kan verschillende redenen hebben, zo heb je wellicht geen tijd (of zin) in de administratieve rompslomp of is het simpelweg niet jouw ding. Je bent immers ondernemer geworden om te doen waar je goed in bent en daar houdt dit nou eenmaal niet bij en dat is ook helemaal niet erg er zijn namelijk meer dan genoeg payroll specialisten die dit graag voor je doen. Maar wat zijn nou de voor- en nadelen voor jou als ondernemer van zowel het niet als wel uitbesteden van payroll?

De voor- en nadelen van het niet uitbesteden van payroll

Payroll uitbesteden heeft voordelen maar dit heeft het niet uitbesteden van payroll, ook wel ‘insourcing’ genoemd, ook. Een voordeel is dat je zelf alles volledig in handen hebt en daarmee volledige controle. Je onderneming is flexibel en kan direct en volledig inzicht krijgen in de gang van zaken omdat er geen gebruik wordt gemaakt van een externe partij. Het geen gebruik maken van een externe partij levert ook kostenvoordeel op, alle taken worden immers binnen het bedrijf opgepakt. Een nadeel aan insourcing is echter de tijd en kennis die hierbij nodig is. Bij personeelsadministratie komt namelijk veel kennis te pas omdat de wet- en regelgeving continu in verandering is.

De voor- en nadelen van het uitbesteden van payroll

Bij het payroll uitbesteden aan een externe partij wordt de payroll uithanden gegeven. Dit kan door het uitbesteden van salarisverwerking of in de vorm van de volledige salarisadministratie. Het voordeel van het uitbesteden van payroll is dat er binnen de onderneming geen extra kennis aanwezig hoeft te zijn op het gebied van wet- en regelgeving van personeel. Je maakt als ondernemer gebruik van de kennis en expertise van het payroll bedrijf. Het uitbesteden van payroll is vooral interessant voor kleine ondernemingen die geen backoffice hebben. Een nadeel van payroll uitbesteden is het kostenplaatje, er komen uiteraard kosten bij kijken.

Payroll uitbesteden aan Accord Payroll

Ben je als ondernemer benieuwd naar de mogelijkheden van het uitbesteden van payroll? Dan kan je vrijblijvend contact opnemen met Accord Payroll. Zij informeren je graag over het uit laten besteden van payroll en of het geschikt is voor jouw als ondernemer.

Categories: Ondernemen