Een puppy, daar hebben veel mensen een zwak voor. Velen willen dan ook graag een puppy, maar verkijken zich op wat er allemaal bij komt kijken. Het is niet alleen maar een schattig klein hondje, maar een diertje wat opvoeding nodig heeft.

Zindelijkheid

In het begin zal de puppy moeten wennen aan zijn nieuwe huis en zal hij overal waar hij kan zijn behoeftes doen. Dit betekent dat hij dit dus binnenshuis doet en dat moet afgeleerd worden. Een puppy zindelijk maken kost tijd en heel veel geduld. Consequent zijn en belonen is heel belangrijk. Niet alleen tijdens het zindelijk maken, maar over het algemeen genomen. Jij bent de baas over de puppy en niet andersom.

Puppycursus

Op deze cursus krijg jij als baasje tips en adviezen en leert je puppy hoe te lopen tijdens het uitlaten en het omgaan met andere honden. De prijzen van een puppycursus verschillen nogal. Ga op onderzoek uit en vergelijk.

Kosten

De aanschaf van een puppy kost geld, maar de verzorging ook. Een voorbeeld is het voer. Gelukkig kan je wel benzinekosten besparen om deze, al dan niet met enige frequentie, online aan te schaffen bij een online shop zoals bijvoorbeeld Brekz.be. Een puppy mag nog geen grote hoeveelheden hondenvoer krijgen en heeft soms zelfs speciaal voer nodig de eerste maanden. Ook moet de puppy zijn inentingen krijgen tegen nare ziektes. Ook deze kosten geld. En dan natuurlijk nog de hondenmand, riem, halsband, voeder- en drinkbak en speeltjes. Dit zijn misschien wel leuke dingen om allemaal te kopen, maar ze kosten wederom geld. En wat als je puppy ziek wordt? Dan moet je met hem naar de dierenarts en je raadt het al, ook daar moet je voor betalen.

Tot slot

Denk goed na over de aanschaf van een puppy. Het lijkt allemaal zo leuk, maar in werkelijkheid kan het soms tegenvallen. Een puppy opvoeden vereist veel structuur en duidelijkheid, maar bovenal ook liefde en aandacht. Denk ook aan alle kosten die een puppy met zich meebrengt en vraag jezelf af of je het je kunt veroorloven. Niet alleen financieel, maar ook qua tijd. Zorg dat je de juiste instelling hebt als het gaat om de aanschaf van een puppy. Het is immers geen accessoire, maar wel een vriend voor het leven.

Categories: Lifestyle