Veel mensen lopen er graag modieus bij. Helaas heeft niet iedereen het budget om alsmaar modieuze kleding te kopen. Kleding kost geld en vooral als je je graag regelmatig in het nieuw steekt, ben je behoorlijk wat geld kwijt. Dat kan goedkoper als je het verstandig aanpakt. Bij een modeketen als Primark kun je voor relatief weinig geld de mooiste kleding kopen. In dit artikel meer over de populaire keten Primark.

Primark

De Ierse modeketen Primark is sinds een aantal jaar actief in Nederland. Veel mensen zijn er blij mee, maar omliggende modeketens balen soms van de komst van Primark, want het zorgt bij veel retailers voor een omzetdaling. Overigens komen er wel meer bezoekers naar het winkelgebied, maar deze gaan dus vooral naar Primark. Anderzijds leidt het bij veel winkels wel tot meer bezoekers. De meeste mensen die Primark bezoeken gaan ook langs bij andere winkels. In totaal levert het 10 tot 30 procent extra winkelend publiek op. Veel van de bezoekers zijn jongeren en dat heeft wel een positief effect voor veel binnensteden, waar het niet altijd hip en jong is.

Er zijn ook retailers die profiteren van Primark, maar een deel baalt, zoals aangegeven, van de komst van Primark. Bij Primark heb je een volle tas voor 70 euro. Bij veel andere modeketens kun je voor die prijs misschien net een trui en een broek kopen. Dit is ook de reden waarom weinig mensen nog naar de dure winkels gaan weer ze relatief veel geld kwijt zijn voor kleding. Dit is direct ook de reden waarom Primark zo succesvol is. Mensen kopen hier graag hun kleding, omdat ze hier terecht kunnen voor spotgoedkope broeken, truien, et cetera.

Categories: Lifestyle