Rennen van de ene afspraak naar de volgende, ‘s avonds koken voor je vriendinnen die je al veel te lang niet hebt gezien en tussen de bedrijven door ook nog eens tijd vrijmaken om te sporten… De gemiddelde agenda zit vandaag de dag vaak tot op de minuut volgepland. Iedere minuut moet en zal efficiënt worden besteed. Af en toe heb je echter echt even tijd voor jezelf nodig – even helemaal niets doen en de tijd nemen om echt tot rust te komen. Hoe je dat eigenlijk doet, ontstressen? Wij zetten een aantal tips en tricks op een rijtje!

Verwen jezelf met een dagje sauna

Een heerlijke manier om te ontstressen is door een dagje naar de sauna te gaan. Door de warmte in de sauna voel je je spontaan relaxed worden en daarnaast is het natuurlijk erg fijn dat je verplicht even moet niksen. Daarnaast stelt zelfs de wetenschap dat het absoluut geen slecht idee is om regelmatig een bezoekje te brengen aan de sauna. Wanneer je naar de sauna gaat, maakt je lichaam namelijk het zogenaamde stofje serotonine aan. Dit zorgt er weer voor dat je een vrolijk gevoel krijgt. De reguliere sauna ken je waarschijnlijk wel, maar wist je dat er ook verschillende andere typen sauna’s bestaan? Zo is er de infrarood sauna. In dit type sauna zijn infraroodlampen aanwezig die zorgen voor warmte. De straling van de lampen verwarmt je spieren en dit werkt pijnverlichtend. Wanneer je last hebt van stijve spieren, is dit type sauna dus uitermate geschikt!

Ga de natuur in!

Wandelen in de bergen, rondstruinen in de bossen of uitwaaien aan de kust: er is geen betere plek om te ontstressen dan de natuur. De frisse lucht in combinatie met de stilte en rust doen een mens altijd goed. Zet de wekker lekker vroeg zodat je lekker de hele dag hebt en ga eropuit. Neem een grote mand met lekker eten mee, zodat je ‘s middags op een mooi plekje kunt neerstrijken voor een uitgebreide lunch. Vakantiegevoel in eigen land gegarandeerd!

 

Kom in beweging

Of je nu wel of geen sportliefhebber bent: regelmatig in beweging komen is goed voor ieder lichaam. Misschien kost het je wat meer moeite om jezelf aan te zetten tot dat uurtje op de loopband, maar achteraf zul je jezelf dankbaar zijn. Tijdens het sporten maakt je lichaam namelijk endorfine aan: een stofje dat zorgt voor een gelukkig gevoel. In beweging komen is dus niet alleen goed voor je lijf maar ook zeker voor je mentale gezondheid. Is de sportschool echt niets voor jou? Probeer dan eens een work-out in een zwemspa. Door de krachtige powerjets die in de zwemspa zitten, ontstaat er een krachtige stroming waar je tegenin kunt zwemmen. Het fijne is dat een zwemspa erg compact is – handig al je er een wilt nemen voor in je eigen tuin!

 

Categories: Economie