De stripschuurmachine is nog niet heel erg bekend bij klussers. Misschien heeft dit te maken met zijn specifieke functie, waardoor de toepassingsmogelijkheden van deze machine redelijk beperkt zijn. Waarom is dan eigenlijk de stripschuurmachine ontworpen? Om dit duidelijk te krijgen is het belangrijk om eerst de functie en hetgeen wat deze schuurmachine wel kan en andere schuurmachines niet te weten. Hieronder zullen we daarom onder andere de vorm en functie van deze machine kort behandelen.

Vorm

Stripschuurmachines hebben wel wat weg van een bandschuurmachine. Toch verschillen deze twee soorten nogal van elkaar. De bandschuurmachine heeft namelijk een brede band voor grote oppervlakken en de stripschuurmachine juist een smalle schuurband. Ideaal voor het schuren van oppervlakken die moeilijk bereikbaar zijn. Hierbij kun je denken aan inhammetjes of versieringen die je vaak in houten deuren tegenkomt. Ook handig voor wanneer je voorwerpen moet schuren waar veel details in aangebracht zijn. Kortom een schuurmachine voor al het priegelwerk.Stripschuurmachine

Functie

De functie van een stripschuurmachine is het werk verrichten waar andere schuurmachines niet bij kunnen komen. Dit kan zijn op plekken die een smalle inkeping hebben. Dit zijn vaak inkepingen kleiner dan 1 cm. Voor dit schuurwerk kun je deze schuurmachine dan ook goed gebruiken. Door de ronddraaiende schuurband, welke in een hoog tempo ronddraait, kun je eenvoudig en snel materiaal verwijderen.

Aankoop

Een stripschuurmachine is momenteel nog beperkt verkrijgbaar. Dit heeft te maken met de beperkte doelgroep die er nu nog voor is. Toch zijn er genoeg online aanbieders die zo’n schuurmachine leveren. Denk maar eens aan Coolblue of Redcoon. Mocht je deze schuurmachine willen kopen, dan kun je ervan uitgaan dat je niet meer dan honderd euro kwijt bent. Daarnaast verschillen de prijzen tussen de merken onderling wel behoorlijk. Let daarom altijd goed op als je een stripschuurmachine wilt kopen. Hiermee voorkom je namelijk dat je teveel betaald en/of niet de juiste machine aanschaft.

Bron: http://schuurmachineskopen.nl/stripschuurmachine/

Categories: Nieuws