Tijdens het bezichtigen van een nieuw bedrijfspand is het belangrijk om te letten op een aantal belangrijke zaken. Als je een nieuw kantoorpand wilt huren of kopen wil je niet voor verrassingen komen te staan. Wij helpen je graag door een aantal belangrijke punten waarop je moet letten onder de aandacht te brengen. Zo is het belangrijk om te kijken naar het energielabel kantoorpand, maar let ook op onderstaande punten!

Verzekeringen in de servicekosten

Bij een kantoorpand betaal je vaak servicekosten. Het is van belang om je erin te verdiepen welke verzekeringen hierin zijn opgenomen. Zit in de servicekosten bijvoorbeeld de milieuverzekering of de gebouwenverzekering? Deze verzekeringen zijn zeker niet gebruikelijk, maar het is wel handig om te checken of deze in de servicekosten zitten. Zo weet je precies waarvoor je betaald en verzeker je het pand niet dubbel.

Hygiene en veiligheid

Verder is het van belang om in een veilig en schoon kantoor te werken. Hierbij is het van belang dat een aantal punten gekeurd moeten zijn. Denk hierbij aan het brandalarm, brandtrap, nooduitgang en sloten die nog intact zijn. Voor jou en je werknemers is het ook belangrijk om in een gezonde omgeving te werken. Vergeet daarom niet na te vragen bij de verhuurder of de luchtkanalen gereinigd zijn of dat dit nog gaat gebeuren.

Extra kosten

Zeker als je een kantoorpand gaat huren is het belangrijk om te letten welke kosten er allemaal zijn opgenomen in de huurprijs. Vraag daarom waaruit de huurkosten bestaan en of er nog bijkomende kosten zijn. Bijkomende kosten kunnen zijn voor het gas, licht, water, stroom, het internet en noem maar op. Vooraf vragen stellen over eventuele bijkomende kosten zorgt ervoor dat je niet te maken krijgt met onverwachte extra kosten. 

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen bij het kantoorpand zijn natuurlijk enorm handig. Maar niet bij ieder kantoorpand zijn er parkeerplekken aanwezig en soms zijn er parkeerplaatsen aanwezig waar je enkel tegen betaling mag parkeren. Als je met de auto naar het werk gaat is het belangrijk om te vragen naar de parkeerplekken bij het kantoorpand. Je wilt natuurlijk dat je zelf en de klanten die op bezoek komen gratis kunnen parkeren bij het pand. Je wilt klanten natuurlijk een (gratis) parkeerplek kunnen aanbieden bij het pand.

Categories: Blog