‘s Avonds je bed inkruipen en ‘s ochtends fris als een hoentje weer opstaan. Dat is toch een ideaal? Maar helaas niet voor iedereen een realiteit.

En dat kan natuurlijk verschillende oorzaken hebben. De een heeft gewoon kopzorgen en/of angsten die hem of haar wakker houden. Treurig, maar niet iets waar wij veel aan kunnen veranderen.

Vaak genoeg is het bed waarop iemand slaapt ook gewoon niet (langer) geschikt voor die persoon. En dan beginnen de problemen! Lig je namelijk ongemakkelijk, dan is het helemaal niet raar dat je niet in slaap kunt komen. Gelukkig is dit een probleem dat je eenvoudig oplost door de juiste keuzes te maken. Wordt het voor jou tijd om een nieuw bed aan te schaffen? Dan is het heel verstandig om op de volgende zaken te letten om zo tot een ergonomische combinatie te komen!

Hoofdzaak
Mentaal ben je veel evenwichtiger wanneer je goed slaapt. Dat betekent dat je overdag veel minder last hebt van stemmingswisselingen, focus of een representatieve uitstraling. Althans, aan je nachtrust zal het dan niet liggen.

Dan heb je wel een comfortabel matras nodig! Het liefst eentje die volledig rekening houdt met jouw fysieke wensen en eisen. Niet te hard, niet te zacht, maar precies goed. Zolang je er met je kussen maar volledig gestrekt op kunt liggen. Zolang je ruggengraat en nek maar volledig recht zijn, ben je in balans. Lichamelijk dan. En slaap je goed, dan ben je dat de volgende ochtend mentaal ook!

Het is alleen niet altijd even gemakkelijk om uit te vogelen wat jouw lichaam nou nodig heeft. In dat geval kun je dat het beste aan een expert vragen.

Dubbele bodem
Ja, er is toch sprake van meerdere lagen wanneer je op een bed gaat liggen? Eerst het frame en dan je matras. Oh nee, wacht, daar hoort nog een lattenbodem tussen. Die zijn er in allerlei soorten en maten, maar met een model van Swissflex weet je wel zeker dat je je gewenste houding aan kunt nemen. Het is namelijk doodeenvoudig om deze in welke positie dan ook te zetten.

We hopen dat je met deze inzichten enigszins geholpen bent en wensen je alvast een fijne nachtrust toe!