Als een hond last heeft van nierfalen is het enorm belangrijk dat de hond op een nierdieet gaat. Dit is een van de belangrijkste onderdelen aangezien de nieren door dit dieet zo min mogelijk belast worden. Maar wat houdt een Bandit nierdieet precies in?

Constateren

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om goed te onderzoeken of je hond wel degelijk last heeft van nierfalen. Je kan hierachter komen door middel van bloedonderzoek en urineonderzoek. Uiteraard doet de dierenarts dit voor je. Het is hierbij wel belangrijk om de symptomen te herkennen. De symptomen zijn: geen of weinig eetlust, braken en/of diarree, veel of juist weinig urine. Deze symptomen zijn voornamelijk zichtbaar bij acute nierfalen. Er zijn ook een aantal symptomen die geleidelijk steeds zichtbaarder worden: meer slapen, verminderde eetlust, slechte adem, gewichtsverlies en meer plassen en meer drinken. Houd dit goed in de gaten zodat je het op tijd kan signaleren.

Eigenschappen

Het hondenvoer van een nierdieet bevat een verlaagd eiwitgehalte. In de lever worden de eiwitten afgebroken. Als de nieren slechter gaan werken, en de voeding wordt niet aangepast, is de kans groot dat de hond ontstekingen krijgt in zijn/haar mondholte of maag. Hierdoor wordt de hond enorm misselijk en voelt veel pijn. De eiwitten die aanwezig zijn in het hondenvoer zijn goed verteerbaar en hoogwaardig. Hierdoor kan de hond alsnog fijn en pijnvrij leven. Naast eiwitten is het forsgehalte en het zoutgehalte verlaagd. Dit alles om de nieren zo goed mogelijk te ontlasten. Om ervoor te zorgen dat de hond toch genoeg voedingsstoffen binnen krijgt bevat dit nierdieet belangrijke vitamines en kalium. Een toevoeging is: omega drie vetzuren. Dit zorgt ervoor dat de ontstekingen geremd worden en de nieren beschermd worden.

Gelukkig kunnen honden helemaal genezen van acute nierfalen. Het enige dat overblijft is een mindere nierfunctie. Maar de hond kan hier prima oud mee worden. Het juiste voer is in ieder geval belangrijk.

Categories: Blog