Nadat u een motor heeft aangeschaft, moet u ook een motorverzekering af gaan sluiten. Bij het afsluiten van zo’n verzekering kunt u voor diverse mogelijkheden kiezen. Maar welke type verzekering is nu het beste en welke verzekering is de goedkoopste?

De goedkoopste motorverzekering afsluiten
Bij het afsluiten van een motorverzekering wilt u de beste voorwaarden met daarbij de beste premie! Die balans is erg moeilijk te vinden. Daarnaast lijken alle verzekeraars de beste deals aan te bieden en hebben ze goede argumenten waarom zij de beste optie zijn. Verzekeraars gebruiken ook vaak andere pakket-benamingen omtrent de soorten motorverzekeringen. Wat is nou de goedkoopste verzekering en waar bent u dan allemaal voor verzekerd? De goedkoopste en tevens een wettelijk verplichte motorverzekering die u af kunt sluiten is de standaard WA Motorverzekering. Deze verzekering heeft bij de meeste motorverzekeraars eenzelfde benaming en bestaat uit een vergelijkbaar pakket. Wanneer u een WA (wettelijke aansprakelijkheid) verzekering afsluit, bent u verzekerd voor wanneer u of uw motor schade aan een ander toebrengt. Dit kan zowel materiële als menselijke schade zijn. Vaak biedt een motorverzekeraar de mogelijkheid om bij het afsluiten van een WA verzekering losse bij verzekeringen toe te voegen. Denk hierbij aan het meeverzekeren van opzittenden, pechhulp, of zelfs rechtsbijstand.

Motorverzekering Casco afsluiten
Wanneer u een motor heeft aangeschaft, wilt u natuurlijk goed verzekerd zijn voor bijvoorbeeld diefstal of schade. In dat geval is een standaard WA verzekering niet voldoende. De beste verzekering is in dit geval de Casco verzekering. Hierbij bent u zowel verzekerd met de standaard WA verzekering als de (beperkte) casco verzekering. Afhankelijk van wat uw premiebudget is, kunt u kiezen voor een beperkte casco of Casco + allrisk. Bij een beperkt casco bent u naast de standaard verzekering ook verzekerd voor brand, ontploffing, bliksem, stormschade, aanrijdingen met dieren en diefstal. Het is belangrijk om te weten dat u bij een WA + beperkte casco verzekering geen eigen schade uitgekeerd krijgt, bijvoorbeeld bij een ongeluk. U bent dus enkel verzekerd voor externe factoren zoals diefstal, schade door natuur en schade door derden.

Motorverzekering Casco Allrisk.
Wanneer u een dure motor of een nieuwe motor heeft aangeschaft, is het belangrijk dat u niet alleen een basis WA verzekering afsluit, maar dat u ook verzekerd bent tegen diefstal, schade door een ander en schade aan eigen motor. De meeste schades aan motoren komen voort uit eigen schuld van de bestuurder. De meest voorkomende reden voor schade is door het om (laten) vallen van een motor. Met de verzekering Casco Allrisk weet u zeker dat u onder andere voor deze schade verzekerd bent. Dat rijdt toch een stuk fijner met uw nieuwe motor! Bij de verzekering Casco Allrisk, bent u ook verzekerd voor inbraak en total loss.

Verdere mogelijkheden voor de motorverzekering
Naast deze drie vrij standaard verzekeringen, die u overal terug zult zien, is het altijd mogelijk om kleine extra verzekeringen af te sluiten bij uw gekozen pakket. Deze zijn altijd geldig, welk pakket u ook kiest. Denk hierbij aan een motorverzekering voor pechhulp, ongevallen met opzittenden, een rechtsbijstand voor motorrijtuigen en nog veel meer. Raadpleeg de voorwaarden van uw verzekeraar voor meer informatie. Kijk op Diks.nl voor meer informatie over het afsluiten van een passende motorverzekering.

Categories: Blog