Het klinkt misschien gek, dat een mooie lach belangrijker is dan een frisse adem voor veel mensen. Toch is dit de zeer duidelijke uitkomst van een interessante enquête, die onder de klanten van Nederlands grootste winkel voor mondverzorging werd gehouden. In dit onderzoek werd mensen gevraagd wat voor hun belangrijker is: een mooie lach bij hun partner, of een frisse adem. Wij spraken met een tandarts uit regio Delft, hoe u er alles aan kunt doen om die felbegeerde, mooi lach op uw gezicht te krijgen.

Uitkomsten onderzoek

Uit het onderzoek, wat onder ruim duizend bezoekers van de webwinkel van de tandartswinkel werd gehouden, bleek 41,1 procent de mooie lach het belangrijkste te vinden bij hun partner. Een verzorgd gebit kwam op verre afstand met 27,2 procent op de tweede plek, gevolgd door een frisse adem met 21,8 procent en ‘mooie witte tanden’ met 9,9 procent. Meest opvallende in deze uitslag is de plek van de ‘mooie witte tanden’, omdat dit voor velen een grote wens is. Wie wil er immers niet zo’n fraaie witte lach, die we allemaal uit de reclame van tandpastamerken kennen? Daarbij werd ook het bleken van tanden de afgelopen jaren steeds populairder in Nederland.

Volgens tandartsen moet de uitslag echter wel enigszins genuanceerd worden. Een mooie lach gaat vanzelfsprekend enigszins samen met een verzorgd en schoon gebit, evenals dat gele tanden niet zullen bijdragen aan een mooie lach. Voor een verzorgd en schoon gebit is het belangrijk om eens per half jaar een periodieke controle uit te laten voeren door uw tandarts. Gaatjes, tandsteen en andere complicaties aan uw gebit worden hiermee voorkomen. Wanneer u echt witte tanden wilt hebben, kunt u een bleekbehandeling bij een tandarts laten uitvoeren. Zo krijgt ook u die stralende, witte lach op uw gezicht!

Categories: Lifestyle