Iedereen kent de irritatie die je bekruipt wanneer je de tuin in wandelt en je ziet zo’n grote zandhoop boven je gazon uitsteken. Het moment waarop je weet dat je mollen hebt en dat de mollen klemmen weer uit de schuur kunnen komen. Mollen zijn beesten die het hele jaar door in je tuin kunnen leven. In alle seizoenen loop je dan ook de kans dat een mol zich in jouw tuin nestelt en overal hopen achterlaten. Het kan een hele klus zijn om mollen te vangen, omdat ze vaak inconsistent zijn in hun routes en in de koude maanden verder onder de grond zitten.

Mollen klemmen kopen

Je kunt mollen klemmen op allerlei plaatsen aanschaffen, maar het handigste is natuurlijk via een speciale webshop voor mollen klemmen. Hier kun je namelijk allerlei soorten klemmen met elkaar vergelijken en zelf kiezen voor het soort mollenklem dat bij jouw situatie past. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om te beginnen met het verjagen van mollen met behulp van een ultrasoon mollenjager. Hierbij probeer je de mollen te verjagen in plaats van de vangen. Echter, als je de mollen snel weg wilt hebben, is het zetten van mollen klemmen het beste idee. Je kunt kiezen voor een Mollenklem budget, waarbij je voor weinig geld een heel aantal klemmen kunt bestellen. Ook kun je kiezen voor de stevigere, en net iets effectievere, premium mollen klemmen. Het verschil tussen deze twee producten is dat de premium klem krachtiger is, harder dichtklapt en ook twee haken heeft in plaats van een. Je kans van slagen is hierbij dus veel hoger.

 

Wanneer zet je de klemmen?

Het is verstandig om altijd één of twee mollen klemmen in je garage klaar te hebben liggen. Een mol kan zich namelijk ineens aandienen en je kunt het beste maar direct beginnen met het zetten van vallen. Je vraagt je wellicht af waar je die mollen klemmen dan moet zetten. Moeten die in de hoop of rondom te hoop?
Meestal zul je rond de hopen wat oppervlakkige banen zien lopen. Dit zijn de hoofdgangen van de mol en daar is hij of zij ook het meest actief. Je wilt de mollenklem zo snel mogelijk in een van die banen zetten, omdat je kans van slagen dan het grootst is. Een mol verbreedt zijn netwerk namelijk snel, dus de kans dat je in de juiste gang zit wordt steeds kleiner.

Hoe zet je een mollen klem?

Mollen bestrijden is gemakkelijk met een goede mollen klem. Echter is er een groot verschil tussen de zomer en de winter. In de zomer jaagt een mol nog veel. Daardoor zijn de banen nog oppervlakkig en soms zelfs vanaf het oppervlak zichtbaar. Door je klem in een van die banen te zetten, ben je gegarandeerd de mol binnen een week te vangen. Hoe meer klemmen je zet, des te groter da vangkans uiteraard is. In de winter is het lastiger, omdat mollen dan dieper onder de grond zitten. Ze schuilen dan van de koude, zijn minder actief en kunnen ook niet door de harde bovengrond heen. In die tijd is het dan ook zaak om de klem zo diep mogelijk in een molshoop te zetten. Dit is dan ook het enige stuk grond waar je in de winter met je mollen klemmen in de buurt van de mol kunt komen. Het grootste assortiment producten tegen mollen vind je bij melkbusshop.

Categories: wonen