Een mol in je tuin? Daar gaat je gazonnetje. Dikke bulten in je zo zorgvuldig gekweekt gazonnetje als je ‘s morgens naar buiten kijkt. Je kunt wel door de grond gaan. Raap jezelf echter bijeen en onderneem direct actie. Ga bijvoorbeeld met mollen klemmen aan de slag. Je koopt ze tegenwoordig overal en de verschillende klemmen leveren prima werk.

Een volwassen mol wordt ongeveer dertien centimeter

Ach, het is best een schattig beestje, een mol. Hij is doorgaans antraciet of zwart van kleur en leeft onder de grond. Een volwassen mol wordt dertien centimeter. Een mol is geen bedreigde diersoort en een volwassen mol wordt zo ongeveer 88 gram. Mollen klemmen zijn al jarenlang beproefde middelen om de overlast van mollen tegen te gaan. Mollen klemmen zijn populair vanwege de gebruiksvriendelijkheid en de eenvoudige wijze waarop ze in de grond te plaatsen zijn. Mochten er ondanks dat toch steeds weer en meer mollen op je terrein komen, egaliseer dan het terrein. Op die manier je je zien waar de mollen vandaan komen. Dit zijn vaak de hoofdingangen aan de rand van het terrein.

Een mollengang herken je direct; de peilstift zakt dan de grond in

Het plaatsen van mollen klemmen wordt in z’n algemeenheid als simpel omschreven. Eerst ga je de grond testen met behulp van een peilstift om er zo achter te komen waar de molsgang exact gelokaliseerd is. Detecteer je een mollengang, dan merk je dat direct want dan zakt je peilstift verder de grond in. Op deze plek kun je het best de mollenklem in de grond zetten. Heeft de vervelende mol al een gang gegraven, maak dan gebruik van ofwel gegalvaniseerde of verzinkte mollenklemmen. De betere merken die mollen klemmen verkopen bieden klemmen waar je jarenlang plezier aan hebt. Markeer wel altijd de plek waar je de mollen klemmen geplaatst hebt, want dan kun je daar na een paar dagen kijken of de mol al gevangen is.

Voor elke situatie en elk budget

Met mollenklemmen kun je de hinderlijke mol op uitstekende wijze bestrijden. Er zijn verschillende soorten mollen klemmen voor elke situatie en voor elk budget. Zo kun je de pest-stop mollenklem aanschaffen, een eenvoudige klem maar wel zeer doeltreffend en kun je ook prima uit de voeten met het bekende schaarmodel. Deze klem is snel gezet en levert uitstekend werk. Daarnaast heb je nog klemmen waarmee je ook woelmuizen vangt en bekend is ook het tunnelmodel, ook al een klem met een goed vangresultaat. Ook aantrekkelijk is de mol-weg-in-1-dag mollen klem.

Mollen verjagen

De meeste mollenklemmen doden de mol, er zijn ook methodes om de mollen te verjagen. Zorg dat er bij de klem geen zonlicht komt, want dat is iets waar de blinde dieren niet tegen kunnen. Zet de klem bovendien altijd diep genoeg, anders loopt de mol onder de klem door.  Behalve met mollen klemmen, kun je ook met rillingen de mollen uit je tuin verjagen. De mol zal dan ook niet in je tuin terugkeren. Je kunt ook gaan werken met ultrasone tonen in de grond. Dit werkt op het zenuwstelsel van de vernieler van je gazon.

Categories: Tuin