Als gymdocent is niet altijd even eenvoudig om een baan te vinden. Zeker niet in tijden waar de overheid bezuinigd op bewegingsonderwijs en (basisschool)klassen vaak niet meer dan 1 uur in de weke gym krijgen. Als docent moet je dan vaak breed opgeleid zijn en als specifiek vakdocent gym is het lastig om een baan te vinden.

 

Als je op zoek bent naar een baan als gymdocenten kun je natuurlijk wel wat tips gebruiken als je gaat solliciteren. In deze blog hebben we diverse tips voor je op een rij gezet. Lees ze goed door en pas ze toe als je gaat solliciteren.

 

Tip 1: Ga actief op zoek

Vacatures als gymdocent of sportdocent liggen niet voor het oprapen helaas. Je zult dan ook actief op zoek moeten gaan. Kijk verder dan je neus lang is. Op internet kun je beginnen met zoeken bij grote aanbieders van vacatures. Verbreed je straal en was niet bang om de deur uit te gaan. Hoe dieper je zoekt, hoe groter de kans is dat jij de gewenste vacature zult vinden.

 

Tip 2: Denk aan je CV

Vandaag de dag zijn er veel sollicitanten voor een specifieke vacature voor gymdocent. Besteed daarom aandacht aan je CV:

 

  • Maak je CV zo compleet mogelijk
  • Voeg een foto van jezelf toe
  • Laat je CV controleren op spelling
  • Zorg voor een creatieve (en unieke) opmaak

 

Door een goed CV neer te zetten, is de kans een stuk groter dat jij straks uitgenodigd wordt voor een gesprek.

 

Tip 3: Zorg dat je voldoende inspiratie hebt

Het klinkt erg logisch: voldoende inspiratie hebben als gymdocent. Maar vaak heb je als docent te maken met een proeftijd of moet je proeflessen geven. En dan is het erg belangrijk om een goede indruk achter te laten. Niet alleen op de directie en je collega’s, maar zeker ook op de leerlingen. Welke lessen weet jij neer te zetten? Het is belangrijk om voldoende inspiratie te hebben als gym docent. Zo weet je altijd een leuke les neer te zetten en creatieve gym spellen te bedenken. Hierdoor is de kans een stuk groter dat jij de geschikte docent bent voor de vacature.

Als je met deze tips aan de slag gaat, vergroot je de kans dat je uitgenodigd wordt voor een gesprek of dat je daadwerkelijk wordt aangenomen. Ben je op zoek naar een baan? Ga er serieus mee om en zorg voor een goed voorkomen.

Categories: Vacature