Waar de vakantieperiode voor veel mensen een periode van rust en ontspanning is, geldt dat niet voor inbrekers. Voor inbrekers zijn vakanties het moment om hun slag te slaan! Veel mensen zijn tijdens de vakantie weg van huis, waardoor zij in alle rust binnen kunnen proberen te komen en waardevolle voorwerpen mee kunnen nemen. Dit is echter niet de enige reden dat inbreken tijdens vakantieperiodes populair is onder inbrekers. Denk ook aan het feit, dat veel mensen hun vakantiefoto’s direct publiceren op sociale media. Vaak voegen zij hier, zonder dat ze dit wellicht weten, locatiegegevens aan toe. Zo weten inbrekers precies wie er wel en niet in huis zijn!

Verbeter de beveiliging van je woning voor vertrek

Een van de mogelijkheden die je hebt om de kans op een inbraak te verkleinen, is het verbeteren van de beveiliging van je woning. Laat je sloten bijvoorbeeld nog eens controleren! Mogelijk maak je al jaren gebruik van verouderde tweepuntsloten, waardoor het tijd is om deze voor driepuntsloten te vervangen. Ook kan het noodzakelijk zijn om de sloten op je ramen van een update te voorzien. Inbrekers kunnen vaak relatief eenvoudig bij je binnenkomen via een raam in de buurt van platte daken of regenpijpen. Kijk hier om meer te weten te komen over het vervangen van sloten.

Maak gebruik van tijdschakelaars binnen je woning

Naast de mogelijkheid om je inbraakbeveiliging te verbeteren, kun je voor tijdschakelaars in huis kiezen. Koppel de tijdschakelaars aan de lampen in huis, om deze automatisch in te laten schakelen als het buiten donker begint te worden. Aan het eind van de nacht worden de lampen automatisch weer uitgeschakeld. Voor inbrekers lijkt het op deze manier, alsof er iemand in huis aanwezig is!

Tip: overweeg ook het gebruik van een deurbel met camera. Een inbreker zal vaak eerst aanbellen, voordat deze een poging tot inbraak doet.

 

Categories: wonen