Sinds mensen worden begraven bestaan er al grafstenen. Grafzerken, monumenten en grafaccessoires zijn voor de nabestaanden een manier om de overledene te herdenken en te eren. Het graf is een plek waar je naar toe kan gaan als je daar behoefte aan hebt. Om het graf te bezoeken, moet je het graf ook terug kunnen vinden en moet het zich onderscheiden. Tegenwoordig zie je een grote diversiteit aan stenen en accessoires. Wij helpen je bij het maken van een keuze.

Materialen en vormen van grafaccessoires

Er zijn verschillende manieren om een grafmonument persoonlijk te maken. Door foto’s en afbeeldingen te gebruiken kan je een graf een persoonlijk tintje geven. Met een fotolijstje bevestig je dit op de steen. Ook met een persoonlijke tekst kan je een grafsteen persoonlijker maken. Accessoires zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals brons of graniet. Kies voor een vaas of een bloembak waar je regelmatig verse bloemen of planten in zet. Een graflantaarn of graflicht is een mooie toevoeging bij een urnenmuur of graf. Zo kan je je dierbare herdenken door het aansteken van een kaars als je bij het graf bent. Door een graflantaarn te gebruiken brandt het kaarslicht ook bij slecht weer en voorkom je dat kaarsvet op de grafsteen druppelt.

Bewaren van as in grafaccessoires

As kan je op verschillende manieren bewaren. Een urn plaats je als accessoire op de begraafplaats of bewaar je thuis op een mooie plek. Ook hier heb je de keuze uit verschillende materialen, zoals brons of glas. Kies voor de verwerking van de as in een echt kunstwerk. De as wordt in een as-reservoir bewaard wat wordt afgesloten. Ook als het kunstwerk van glas is, zie je de as niet zitten. Zo’n as-gedenkornament is een mooie herinnering aan de overledene.

Categories: Blog