Wanneer een nieuw kantoorpand of bedrijfspand bekeken wordt om het te huren of te kopen is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Graag bespreken we een aantal belangrijke punten. Het is goed om hier al op te letten bij de bezichtiging. Het zal zorgen voor een solide beslissing om voor een nieuw kantoorpand te kiezen.Kijk bijvoorbeeld naar het energielabel kantoor

Zijn er extra kosten? 

Het is belangrijk om te kijken wat allemaal is opgenomen in de huurprijs. Het is belangrijk om te weten of het kantoorpand binnen het budget past of niet. Het is goed om te weten of er bijkomende kosten zijn voor de stroom, verplichte promotiekosten, het internet, gas water en licht en ook mogelijke servicekosten. Door het vooraf te vragen is het mogelijk om hier helderheid over te krijgen. 

 

De verzekeringen 

Het is ook belangrijk om welke verzekeringen zijn opgenomen in de servicekosten. Zit hier ook de gebouwenverzekering en de milieuverzekering bij of niet? Het is niet gebruikelijk, maar wel goed om te weten hoe het precies zit. Het is mogelijk om zo te beslissen of het zelf nog betaald moet worden of niet. 

Hoe is de beveiliging geregeld? 

Het is goed om te weten hoe de beveiliging is geregeld. Is er een collectief welke zorgt voor de beveiliging en helpt om inbraken te voorkomen? Hoe goed is dit georganiseerd en hoe goed is het pand beveiligd? Is er ook een beveiligingsinstallatie in het pand of niet? 

De parkeerruimte

Zijn er parkeerplekken bij het pand en zijn deze ook overdekt? Moet hier extra voor betaald worden of is het gratis? Is er een vergunning nodig om een plek te krijgen? Het is goed om het voor jezelf te weten als er met de auto naar het werk gaat. Daarnaast is het ook goed om de klanten een parkeerplek aan te kunnen bieden. 

Categories: Ondernemen