In vroeger tijden ging een gezin hooguit een keer per jaar op vakantie en dan vaak nog in Nederland ook. Tegenwoordig gaan we als het even kan al een weekendje of weekje weg om even bij te komen van de drukte van ons bestaan. We verdienen meer en bouwen ook meer vakantiedagen op dan vroeger het geval was. Dus worden de vakanties niet alleen beperkt tot de zomervakantie, maar gaan we ook bijvoorbeeld in de Meivakantie of tijdens de kerstvakantie met vakantie.

Traditioneel gaan veel mensen tijdens de kerstvakantie met naar de sneeuw, maar we gaan wel steeds minder op wintersport in Nederland dan vroeger het geval was. Meestal ligt er een mooier pak sneeuw in Oostenrijk en Zwitserland in januari, als dus de winter iets langer bezig is. Vroeger werd er voornamelijk geskied maar tegenwoordig is vooral onder de jeugd snowboarden erg populair. Omdat er in de reiswereld veel concurrentie is kun je al voor weinig een wintersportvakantie boeken. Landen als Oostenrijk en Zwitserland zijn relatief dichtbij dus kan een en ander ook met de auto bereikt worden.

Wat tegenwoordig wel steeds duurder wordt, zeker in de grotere populaire gebieden, zijn de skiliften. Voor een week ben je tegenwoordig al snel honderden euro’s kwijt alleen al om met de skilift naar boven te kunnen gaan. Ook de consumpties in de diverse horecagelegenheden zijn iet goedkoop te noemen. Een en ander heeft uiteraard te maken met het feit dat in de loop der jaren wintersport steeds populairder is geworden.

Genieten van het kerstdiner

Uiteraard is het kerstdiner ook niet weg te denken uit de kersttraditie. Lekker eten met de familie en aanhang, daarna wat borrelen en bijpraten. Het hoort er allemaal bij, ieder jaar weer rond de kerst. We kleden ons dan ook netjes om goed voor de dag te komen als we aanschuiven aan het kerstdiner. Ver van tevoren worden alle boodschappen al in huis gehaald en in veel gevallen wordt er de dag voor eerste kerstdag al een start gemaakt met het kerstdiner. Herinneringen worden opgehaald, het komt namelijk niet veel voor dat de hele familie bij elkaar aan tafel zit om eens met elkaar van gedachten te wisselen over vroegere tijden en nu.

Kerstpakketten

Natuurlijk zijn ook de welbekende kerstpakketten die ondernemers aan het personeel en/of zakenrelaties geven onderdeel van de kersttraditie. Ieder jaar weer zijn de werknemers benieuwd wat er in het kerstpakket zit. Ook proberen ondernemers ieder jaar weer hun klanten te verrassen door een origineel kerstgeschenk voor zakenrelaties samen te stellen.

Categories: Blog