In de zomer is het bezoekersratio nog relatief laag. In de winter stijgt het aantal bezoekers behoorlijk. Maar inmiddels wordt de zomer steeds populairder. We hebben het dan natuurlijk over Tirol.  Eén van de mooiste gebieden van Oostenrijk.

 

Geen wit, maar vooral veel groen


In de zomer vind je er uiteraard geen sneeuw behalve op de hoogste bergtoppen. Zomers komt de wonderbaarlijke groene natuur hieronder tevoorschijn. Vanaf veel locaties heb je een fenomenaal uitzicht over het mooie berglandschap. Ook activiteiten die in de winter niet mogelijk zijn, behoort nu tot de mogelijkheden.Hike & Bike


Een liefhebber van buiten zijn we natuurlijk allemaal. Ook wereldwijd zijn Nederlanders echte fietsers. Tirol is een fantastisch gebied om een mooie tocht te maken. Er zijn zeker hoogteverschillen waardoor het iets lastiger is dan in Nederland, maar deze zijn zeker nog overbrugbaar. Op de racefiets of trekking bike kom je langs mooie idyllische dorpjes met fenomenaal uitzicht. De afstanden kun je zelf eenvoudig samenstellen. Mountainbiken is een andere tak van sport. Maar ook hiervoor zijn vele routes te vinden. Elke route wordt gekenmerkt door een moeilijkheidsgraad. Hierdoor is er altijd wel een route die bij je past. Tot slot zijn er ook op veel plaatsen fietsen met trapondersteuning te huur. Ook mountainbikes!

Ook wandelen of hiken is een activiteit die veel wordt gedaan in Tirol. Dit kan met en zonder de lange stokken. De mooiste routes gaan over smalle paden langs bijvoorbeeld rotswanden en grindpaden. Je vind in bepaalde gebieden meer dan 500 kilometer wandelroute!

 

Rust en ontspannen


Ook rust is belangrijk. Veelal zijn de prachtige panoramische uitzichten al zeer rustgevend. Ook zijn er in Oostenrijk voldoende mogelijkheden voor wellness en spa’s. Maar ’s avond kun je echt lekker bijkomen van een actieve dag in een compleet verzorgd appartement. Een appartement in Tirol huren doe je eenvoudig online. Er zijn voldoende appartementen in Oostenrijk te vinden. Dit kan natuurlijk rechtstreeks bij de verhuurder of via de bekende websites als Belvilla.

Na deze trip ben je weer helemaal opgeladen om vol energie weer aan het werk te gaan.

Categories: Reizen