Zit je er over na te denken om een gietvloer in je woning te leggen? De gietvloer is al jaren populair in ruimtes zoals fabriekshallen en showrooms. Tegenwoordig kiezen ook steeds meer mensen ervoor om een gietvloer in huis te laten leggen. Maar wat zijn de verschillende soorten gietvloeren voor in je huis en waar moet je op letten? Lees verder en ontdek de verschillen.

Polyurethaan

Als je het over een gietvloer voor in een woning hebt, is de polyurethaan gietvloer een van de bekendste. Deze vloer is namelijk speciaal ontwikkeld om in woningen gelegd te worden. Het voordeel van deze vloer is dat je het over vrijwel elk soort ondervloer kan aanleggen. Vaak hoef je je oude vloer dus niet te verwijderen. Het is wel van belang dat je oude vloer vast en droog ligt. 

Daarnaast is het polyurethaan materiaal erg stevig en een beetje elastisch en kan daardoor goed tegen krassen en scheurt niet. Vanwege de elasticiteit is dit de gietvloer waar je voor moet kiezen als je graag vloerverwarming wil aanleggen. Is je huis wat gehorig? Een gietvloer van polyurethaan werkt gedeeltelijk geluiddempend. Een fijne bijkomstigheid is dat de vloer dus onderhoudsvrij is. 

Cementgebonden gietvloer

Ben je opzoek naar een betonlookvloer maar is je ruimte niet geschikt om een echte betonvloer te leggen? Voor een echte betonvloer heb je een behoorlijke opbouwhoogte nodig. Als je dit niet hebt, kan je kiezen voor een cementgebonden gietvloer. Een cementgebonden gietvloer kan namelijk in een dunne laag worden aangelegd. Zo creëer je toch die industriële uitstraling in je woonkamer. 

Epoxyvloer

Een epoxy gietvloer is een van de bekendste gietvloeren die er op de markt is. Maar vanwege het feit dat epoxy vrij gevoelig is en daardoor snel scheurt en verkleurt, wordt dit materiaal vrijwel niet in woningen gebruikt. Je kan dus beter voor één van de twee andere materialen kiezen voor in je privé woning. Zo geniet je langer van een prachtige vloer met gewenst resultaat.

Categories: Algemeen