In de huidige economie zijn elektronische apparaten bijna niet meer weg te denken. In en om het huis heb je bijvoorbeeld de oven, de koelkast, de grasmaaier, de vaatwasser, het koffiezetapparaat, de stofzuiger en de wasmachine. Het is alleen super vervelend wanneer een van deze belangrijke apparaten kapot gaat. Of door veel gebruik of door achterstallig onderhoud. Maar, wat nu? Voor veel apparaten zijn de kapotte onderdelen gemakkelijk door jezelf te vervangen en hoef je geen prijzige monteur op te bellen. Vervang de kapotte onderdelen dus zelf!

Welk onderdeel is er kapot?

Maar goed, een kapot apparaat wil je natuurlijk zo snel mogelijk weer werkend maken. Hiervoor heb je het merk- en typenummer nodig van het desbetreffende apparaat. Dit nummer staat vaak aangegeven op een sticker. Nu is het belangrijk om erachter te komen wel onderdeel precies kapot is. Maak je apparaat voorzichtig open en kijk of het zo te zien is. Anders kun je het probleem opzoeken op internet, waardoor je meestal de verklaring en het benodigde onderdeel wel kunt vinden.

Waar vind ik mijn benodigde onderdeel?

Als je op zoek gaat naar onderdelen heb je weer het merk- en typenummer nodig. Het benodigde onderdeel en het merk- en typenummer kun je opzoeken op het internet. Ik ben bijvoorbeeld op zoek naar Senseo onderdelen, want mijn waterreservoir is kapot gegaan. Ik zoek dan op het internet het volgende: Senseo HD7801 waterreservoir. Hierdoor kom ik terecht bij een webshop die onderdelen aanbiedt. De meeste webshops hebben veel kennis over het vervangen van onderdelen. Kom je er niet helemaal uit? Vraag om advies! Je wil namelijk niet met het verkeerde onderdeel aan de slag gaan.

Het onderhouden van mijn apparaten

Om reparaties te voorkomen is het verstandig om eens in de zoveel tijd je apparaten even open te maken. Nadat je ze hebt opengemaakt kun je wat checks doen, maak ze schoon en kijk of alles nog goed zit. Hierdoor voorkom je toekomstige reparaties. Als je ziet dat een onderdeel er niet meer goed uitziet of er is iets anders mee aan de hand, vervang deze gelijk! Niet goed functionerende onderdelen kunnen voor meer stroomverbruik zorgen of andere onderdelen kapot laten gaan.

Categories: wonen