Een bank is een belangrijk meubelstuk in je woonkamer, wil je iets anders kies dan voor een rond bankstel. Een bank kopen doe je niet zomaar, het is een flinke uitgaven en is ook bepalend voor hoe je woonkamer eruit ziet. Het kan daarnaast ook bepalend zijn voor hoe je woning eruit ziet en wat voor interieurstijl je hebt. Je kunt kiezen uit een modern,  Scandinavisch design of juist een romantische of klassiek bank. Daarnaast kun je ook nog kiezen uit tal van kleuren en vormen. Waar vaak voor een rechthoekige bank wordt gekozen is een rond bankstel ook leuk. Behalve vorm, kleur en stijl moet je ook nadenken over wat je van een bank verwacht? Wil je kunnen relaxen en veel comfort? Of liever juist een strakke bank? Al deze zaken neem je mee bij het aanschaffen van een bankstel.

Kies de vorm, kies je voor een rechthoekig of rond bankstel

Een van de eerste vragen waar je antwoord op moet zoek is de vorm en afmeting van een bankstel. Kies je een rechthoekig of ronde bank? Voor beide banken – of eigenlijk in het algemeen geldt dat een groot bankstel goed past in een woning .Een stijlregel is dat een grote bank in een  kleinere ruimte, de ruimte groter laat lijken. Zorg er alleen wel voor dat je een niet te grote bank koopt er moet nog ruimte blijven tussen de bank en de muren, of aan de achterkant van de bank. Heb je nu een kleinere bank en wil je weten of een groot of rond bankstel past? Je kunt het dan uittekenen op  je vloer of door bijvoorbeeld met karton neer te leggen de afmetingen op de vloer te visualiseren. Zo weet je of het past.

Kleur en stijl van de bank

Wat voor soort bankstel kies je uit is de volgende vraag, en dan gaat om kleur en vorm. Natuurlijk heb je bij een rechthoekig of rond bankstel al gekeken naar de vorm maar er is nog meer waar je uit kunt kiezen. Zo kan je kiezen voor een bank op hoge poten waardoor je een ruimtelijke effect hebt of juist voor een bank met brede en stoere metalen poten voor een industriële look.  Ook is de kleur van de bank belangrijk. Met kleur geeft je direct veel meer sfeer aan een woning. Maar let wel hierbij op want een kleur kan nu hip zijn of een statement maken in je woonkamer, maar vind je de kleur over een paar jaar nog leuk? Een tijdloze kleur zoals naturel, grijs, wit of zwart is vaak verstandiger als je een bank uitzoekt. Die kleur raak je niet snel beu en met een kleurtje in accessoires, kussens of op de wand kun je toch sfeer en kleur aanbrengen in huis.

Materiaal van de bank

Als je de kleur van een rechthoekig of rond bankstel hebt uitgekozen is het tijd om nog na t denken over het materiaal van de bank. Je hebt keuze uit velours, leer, stof of andere materialen. Velours is een mooi en warme stof, het geeft vaak een chique uitstraling, leer daartegen kan een stoere uitstraling geven maar is soms wel en beetje kil. Ga je voor een natuurlijke inrichting, dan is materiaal zoals linnen bank erg geschikt. Daarnaast is het ook aan te raden om te kijken wat lekker zit. Zo voelt leer heel anders aan dan velours. Kies bij het kopen van een rechthoekige of rond bankstel vooral iets wat lekker zit.

Categories: wonen