Kies bij zakelijk rijden voor occasion lease!

Wanneer je als ondernemer een auto van de zaak wil aanschaffen, zijn er verschillende manieren om dit te doen. Occasion lease is veelal de meest gunstige manier. Je betaalt een vast bedrag per maand en er zijn meestal belastingvoordelen!

Mogelijkheden zakelijke lease

Er zijn twee soorten leasen voor ondernemers: operational of financial lease. Bij operational lease, huur je feitelijk een auto voor een relatief korte periode. Het maandbedrag en de rente liggen vast en vrijwel alle kosten zijn inbegrepen: de autoverzekering, de wegenbelasting en kosten voor reparatie en onderhoud. Eigenlijk betaal je alleen de benzine zelf en eventuele schadeposten. Het leasebedrijf blijft de eigenaar van de auto. Nadat de leaseperiode is verstreken, kun je opnieuw een bedrijfsauto leasen. Bij financial lease betaal je ook een vast maandbedrag en rente maar je bent zelf economisch eigenaar van de auto. Meestal duurt de leaseperiode maximaal 60 maanden. Je sluit zelf een autoverzekering af, betaalt zelf wegenbelasting en bent verantwoordelijk voor de kosten van onderhoud en reparaties. Bij zowel operational als financial lease heb je als ondernemer fiscale voordelen. Bij operational lease mag je de BTW op de kosten die je maakt voor zakelijk rijden als voorbelasting aftrekken bij de Belastingdienst. Het voordeel bij financial lease is dat de auto op de bedrijfsbalans staat en je daardoor recht hebt op investeringsaftrek. Verder mag je ook hier de BTW op kosten voor zakelijk rijden bij de Belastingdienst terugvragen.

Nieuwe auto of occasion lease

Wanneer je als ondernemer kiest voor leasen, dan is de volgende stap: wil je een nieuw model of een occasion. Kies je voor een nieuwe auto bij financial lease, dan krijg je garantie op het voertuig. Je moet er wel rekening mee houden dat het leasebedrag per maand dan hoger ligt. Een occasion leasen is meestal gunstiger want het leasebedrag is lager. Zo rijd je goedkoper in een auto die prima onderhouden is.

Occasion lease online vergelijken

Als ondernemer wil je een occasion kunnen kiezen uit een breed aanbod. En je wil weten wat de voorwaarden zijn. Daarom is het handig om online een vergelijking te maken tussen leaseauto’s.

About Redactie2