Flyers en folders zijn reclamemiddelen die zo oud zijn als de straat. Net om die reden heerst er vandaag de dag een onderschatting van de effectiviteit van dit marketingtool. Een goede flyer of folder kan echter, mits het goed gedaan is, een veel groter bereik hebben en een veel grotere impact geven dan online marketingmiddelen. Hoe komt dat? Omdat ze multifunctioneel inzetbaar zijn.

Het bereik

Wat is het bereik van deze offline middelen? Dat hangt natuurlijk volledig af van hoeveel exemplaren je laat drukken. Het spreekt voor zich dat hoe meer flyers en folders je laat drukken, hoe groter het potentieel bereik is. Een 2de factor waar het bereik van afhangt is de manier van uitdelen. Deel je ze uit in een drukke winkelstraat waar vuilnisbakken vlakbij zijn? Of heb je een strategische locatie gekozen? Ideaal gezien deel je ze bijvoorbeeld uit tijdens een eigen evenement. Jouw bereik zal ook afhangen van hoe goed je jouw doelgroep hebt getoetst. Slaag je erin om het papierwerk vooral aan het uit te delen? Dan is jouw bereik groter. Realistisch gezien mag je van een geslaagde actie spreken als 1 op de 10 folders en flyers daadwerkelijk een lezer vindt.

Een paar tips

Wil je het bereik van jouw drukwerk vergroten? Zorg er dan voor dat je ook een digitale versie voorziet. Om hier extra mogelijkheden aan vast te haken: vraag voor een download een paar gegevens zoals e-mailadres. Dit zijn allemaal mogelijke leads die tot extra zaken kunnen leiden! Hoe slaag je er nog in het bereik te vergroten? Door bij afspraken altijd de relevante flyer of folder mee te nemen en achter te laten. Door jouw acquisitiebrief te ondersteunen met een flyer. Door een relevant en doordacht ontwerp. De boodschap is dan ook dat je goed dient na te denken over wat jouw mogelijke klanten willen lezen en voornamelijk ook over wie jouw klanten nu eigenlijk zijn. Heb je dat allemaal voor de bakker? Dan is het tijd om het meest krachtige en ook oudste marketingmiddel uit jouw arsenaal los te laten!

Categories: Blog