Waar je vroeger papieren patiëntendossiers had, is dat nu niet meer zo. Medische dossiers, röntgenfoto’s en agenda’s kan je allemaal digitaliseren. Geheel automatisch ontvangen patiënten elk half jaar een herinnering voor controle. Doordat de applicaties ook aan elkaar gekoppeld kunnen worden, scheelt dat veel tijd. Digitalisering is er niet alleen op administratief vlak, maar ook op het gebied van de apparatuur die je gebruikt. Je ontzorgt jezelf pas echt als je kiest voor tandheelkundige software die speciaal voor de tandartspraktijk ontwikkeld is. Zo kan gespecialiseerde tandarts software gerichter storingen opsporen en aangeven. Denk hierbij aan storingen aan je apparatuur.

 

Tandheelkundige software is er ook voor de patiënt

Niet alleen de tandarts heeft voordeel bij het gebruik van tandarts software. Dat geldt ook voor de patiënt. De tijd die anders gestoken zou moeten worden in het invoeren van patiëntgegevens kan nu in de zorg voor de patiënt gestoken worden. Tijdens de behandeling wordt het dossier meteen bijgewerkt. Bovendien kan met behulp van een digitaal dossier makkelijker met collega’s onderling gecommuniceerd worden, wat de zorg ten goede komt. Natuurlijk is de tandarts zelf niet te vervangen door een robot. De nieuwe technologieën ondersteunen jou als tandarts bij de uitvoering van je werk.

 

Veiligheid voor alles met tandheelkundige software

Als tandarts werk je met persoonsgegevens en medische informatie van patiënten. Je bent verplicht om deze gegevens goed te beschermen. Goede tandarts software helpt je bij het beschermen van persoonsgegevens. Maak gebruik van software dat gegevens opslaat op de Cloud en niet op je eigen server. De leverancier van de tandarts software zorgt voor een goede beveiliging. Afspraken maak je daarover in een verwerkersovereenkomst. Hiermee bespaar je ook nog eens in kosten van het ICT-bedrijf om je server te onderhouden en je gegevens te beveiligen.

Categories: Blog