Een huis inrichten, dat is meer dan er alleen maar wat spullen inzetten. Dat laatste, dat kan iedereen. Er een prettig geheel van maken, dat is echter zo gemakkelijk nog niet.

Alles staat, maar er mist iets

Na een verhuizing is het altijd even spannend: hoe gaan je meubels en alle andere dingen die je meeneemt uit je oude woning het doen in het nieuwe huis? Dat mooie tafeltje dat in je vorige woning echt een goed plekje had, kan als je niet oppast in je nieuwe woning een beetje verloren in een hoek komen te staan. Het schilderij dat in je oude huis zo mooi in de woonkamer hing, lijkt nu opeens totaal niet meer in je kamer te passen. En de prettige sfeer die je in de loop der jaren in je oude huis had opgebouwd, is op je nieuwe plekje nog ver te zoeken.

Het is niet vreemd dat het inrichten van een nieuwe woning wat tijd kost. De meeste mensen zijn de eerste periode waarin zij in en nieuw huis wonen nog volop aan het schuiven met meubels. Dat is logisch. Je meubels, die hebben in je hoofd nog een beetje een vaste plek, gebaseerd op je oude woning. De grote kast staat links van de bank, het bijzettafeltje op recht en de televisie tegen de langste wand aan. De kans is echter klein dat je nieuwe huiskamer dezelfde vorm en maten heeft als je oude. Iets wat in je vorige woning perfect werkte, kan in je nieuwe woning dus compleet anders uitvallen.

Door je kamer op schaal na te tekenen, en van al je meubels ook kleine schaalmodelletjes te maken (dit mogen ook gewoon papiertjes zijn), kun je een beetje gaan schuiven met je inrichting, zonder steeds alles van zijn plek te hoeven halen. Dit geeft je alvast een idee van wat past, en waar eventuele knelpunten komen te liggen: interieur inrichting op schaal.

Hulp nodig?

Lukt het je niet om je oude indeling los te laten, of om in je nieuwe woning de sfeer te creëren die je voor ogen had? Aarzel dan niet om hulp in te schakelen. Door bijvoorbeeld een binnenhuisarchitect eens naar de situatie te laten kijken, met de frisse blik van een buitenstaander, kunnen ideeën ontstaan die je zelf nooit had verzonnen.

Een binnenhuisarchitect is er echt niet alleen maar voor hele grote huizen. Vraag maar eens na bij een professional bij jou in de buurt, zoek bijvoorbeeld naar binnenhuisinrichting Brasschaat, en je zult zien dat men je graag wilt helpen. Zo maak je samen van je nieuwe huis weer echt een fijn thuis.

Categories: wonen