Een vraag die veel mensen zich afvragen. Hoe schadelijk is het roken van een waterpijp. Helaas heeft nog geen enkel onderzoek kunnen aantonen hoe schadelijk het nou precies is. De een geeft aan dat het slechter is dan het roken van een sigaret, terwijl een ander zegt dat het roken van een sigaret juist slechter is dan het roken van een shisha. Wat inmiddels wel duidelijk is, is dat het roken van een waterpijp tegenwoordig kan zonder nicotine. Er bestaan tegenwoordig namelijk speciale waterpijpsteentjes die geen nicotine en teer bevatten. Je rookt de waterpijp dan dus sowieso al veel gezonder. Natuurlijk is het inhaleren van welke rook dan ook niet gezond, maar je kunt het op deze manier wel op een zo gezond mogelijke manier roken.

Waar koop je een waterpijp?
Er zijn speciale winkels die shisha’s verkopen. Het is geen artikel die je in elke winkel vindt. Wanneer je op zoek bent naar een waterpijp weet je waarschijnlijk dat het niet zo eenvoudig is om een shisha te kopen. Gelukkig is er online wel een webshop te vinden die vrijwel alle soorten en maten aanbiedt. Je kunt er dus eenvoudig een bestellen, dan wordt het vaak de volgende dag al bij je bezorgd. Verder zijn er een aantal tankstations waar in het winkeltje ook een aantal shisha’s verkrijgbaar zijn. Verwacht daar geen groot assortiment van, want dat is het vaak niet. Wel zijn er vaak ook bijbehorende accessoires te verkrijgen in zo’n benzinestation shop.

Vooral in de zomer wordt er vaak genoten van het roken van een waterpijp. Het lekkere weer, de warmere temperaturen, het zorgt er toch voor dat we uiteraard sneller buiten gaan zitten en je shisha pak je er dan natuurlijk gemakkelijk even bij. Ook wanneer je op een terras zit is het bij bepaalde cafeetjes tegenwoordig mogelijk om een shisha te bestellen. Ze maken de waterpijp dan helemaal voor je klaar zodat je er meteen mee kunt roken. Het is erg gezellig om in de zomermaanden met je vrienden op het terras een waterpijp te roken. Zeker als er ook nog een lekker smaakje in zit!