Het beveiligen van een woning tegen inbrekers kan een hele uitdaging zijn! Hoe weet je zeker, dat je het inbrekers zo lastig mogelijk maakt? In dit artikel gaan we op verschillende aspecten in, die een indicatie kunnen geven van de staat van je beveiliging in huis. Zo is het onder meer verstandig om te kijken, of je momenteel al gebruik maakt van anti-kerntrekcilinders. Deze cilinders zijn bestand tegen kerntrekken, wat al jaren een van de populairste inbraakvormen is. Bij kerntrekken wordt er eerst een schroef of spijker in de cilinder van het slot geslagen. Vervolgens wordt de cilinder met een klauwhamer of koevoet uit het slot getrokken. De deur kan nu eenvoudig geopend worden!

Goede sloten op ramen en deuren plaatsen

Een degelijke beveiliging van je woning begint bij het gebruik van kwalitatief goede sloten. Reeds werd al beschreven, dat je er verstandig aan doet om voor sloten met een anti-kerntrekcilinder te kiezen. Daarbij zijn veel woningen nog beveiligd met tweepuntsloten, terwijl driepuntsloten voor veel meer veiligheid zorgen. Ramen in huis kunnen van bijzetsloten worden voorzien, die als opleg- en insteeksloten worden aangeboden.

Klik op deze link om meer te lezen over de verschillende soorten sloten. Ook kan een slotenmaker bij je uit de buurt advies geven over geschikte slotensoorten.

Een inbraakpreventiesysteem in huis installeren

Naast goede sloten op ramen en deuren, is het verstandig om een alarmsysteem in huis te gebruiken. Als inbrekers toch bij je binnen weten te komen, kan het alarmsysteem hen afschrikken. Het alarmsignaal wat geactiveerd wordt bij een inbraak, maakt dat omwonenden en voorbijgangers gewaarschuwd worden. Zij zullen polshoogte nemen of de politie inschakelen voor hulp. De kans is groot dat inbrekers je woning op dat moment al verlaten hebben, omdat de pakkans sterk toeneemt met het geactiveerde alarmsignaal.

Tip: overweeg ook eens om een beveiligingscamera aan de gevel te hangen! Dit kan inbrekers afschrikken.

Categories: wonen