Vastgoed heeft de afgelopen jaren een flinke koers doorgemaakt. Door de financiƫle crisis is de waarde van de meeste huizen over het afgelopen decennia aanzienlijk gedaald. Inmiddels lijkt de crisis voorbij en gaan de huizenprijzen ook weer langzaam omhoog. Dit lijkt dan ook het ideale moment om in te springen op deze waardestijgingen. De markt begint langzaam te herstellen en de gemiddelde huizenprijs is met enkele procenten gestegen. In combinatie met een hoger aantal starters kan vastgoed een lucratieve markt zijn, maar is het ook de toekomst? In dit artikel lees jij hoe jij in vastgoed kunt beleggen.

 

De cijfers van het vastgoed

In 2014 is de gemiddelde huizenprijs voor het eerst in 3 jaar weer gestegen. Met een procentuele stijging van 1,2% is de gemiddelde huizenprijs nog niet op het niveau waar het enkele jaren geleden was. Toch lijkt het een mooie toekomst te beloven. De afgelopen jaren is ook het aantal starters gestegen. Starters zijn vaak op zoek naar een huurwoning. Door te investeren in vastgoed kun jij inspringen op de grote vraag naar deze woningen.

 

Vastgoed verhuren

Een geweldige manier om meer uit jouw vastgoedinvestering te halen is door het pand of de woning te verhuren. Vastgoed kan over een bepaalde periode een hogere waarde krijgen. Het kan soms 30 jaar duren voordat er een totale waardestijging van enkele procenten voorkomt. Door tijdens deze jaren het vastgoed te verhuren kun jij zorgen dat er inkomsten worden gegenereerd terwijl de waarde van het pand of de woning ondertussen verder stijgt. Dit resulteert erin dat jij op korte termijn al winsten uit het vastgoed kunt halen. Mocht de waarde van het vastgoed de komende jaren dalen dan kun jij dit verlies opvangen dankzij het verhuur van het vastgoed. Stijgt de waarde dan kun jij in verhuurinkomsten als mooie bonus bijschrijven.

 

Waarom nu?

Het perfecte moment om in een markt te stappen is wanneer er een recente daling is geweest en er een mooie toekomst in het vooruitzicht staat. Dit is hoogstwaarschijnlijk het geval bij vastgoed. De dalingen van de afgelopen jaren hebben veel Nederlanders negatief gemaakt over de huizenmarkt. Door een huis te kopen lopen zij tenslotte het risico dat zij er verlies op krijgen terwijl zij ondertussen een duurdere hypotheek moeten aflossen. Om deze reden is het huren van een huis een stuk interessanter. Zij zijn niet gebonden aan dure hypotheken en lopen daarbij ook niet het risico dat, wanneer de markt niet goed loopt, zij met een dure hypotheek zitten. Als investeerder kun jij dit verlies oppakken met het verhuur van de huizen.

 

Welk vastgoed is interessant?

Het verhuur van huizen is een fantastische investering in vastgoed. Jij kunt daarbij ook investeren in kantoorpanden. Het aantal Nederlanders met een kantoorbaan wordt steeds groter. Daarbij wordt flexwerken, waarbij mensen voor enkele uren of een dag op locatie een kantoor huren, steeds populairder. Door kantoren te verhuren aan mensen die dit voor enkele dagen, maanden of jaren willen huren kun jij een mooie winst pakken met vastgoed terwijl de waarde stijgt.

Meer weten over investeren? Bezoek dan deze website!

Categories: Financieel