Schuifdeuren zijn vooral geschikt voor in een tiny house vooral als er weinig ruimte is om de deur te openen of als de straal gewoonweg niet voldoende is. Tiny houses zijn al niet zo groot, dus het is slim om gebruik te maken van deze technieken om zo op een effieciente manier om te gaan met de ruimte die wel beschikbaar is. Met een schuifdeur worden er een of twee deuren aan een rail bevestigd en vervolgens overlappend naar rechts of links geduwd om een doorgang te vormen.
Zakschuifdeuren hebben bovendien het doorslaggevende voordeel dat ze volledig in de wand kunnen worden ingebouwd op looprails in een speciaal ontworpen uitsparing, waardoor veel ruimte wordt bespaard in het tiny house. Dit houdt weer ruimte over voor opslag. Dit speciale type schuifdeur is geschikt als enkele of dubbele deur die aan beide zijden in de wand kan worden verborgen.
Schuifdeuren zijn ook ideaal voor smalle of smalle ruimtes, ruimtes etc. zoals hang- en legkasten, gangen of gastentoiletten.

Beweegbare wanden in een tiny house

Er is een studie die aantoont dat de laatste tijd steeds kleiner wordende flats zijn geworden. Nieuwe appartementencomplexen in de VS worden gemiddeld gebouwd met 20% minder ruimte per appartement. Deze trend, die niet alleen in Amerika waarneembaar is, zet de meubelfabrikanten er nu ook toe aan om opnieuw na te denken: in plaats van de traditionele “bezuinigingsmaatregelen”, zoals stapelbedden of slaapbanken, willen ze nieuwe wegen inslaan door schuifwanden op de markt te brengen tegen een betaalbare prijs, zoals misschien al in een hotel is gezien. De grootste uitdaging is om aan de noodzakelijke veiligheidsnormen te voldoen. Maar als de tijd daar is, moeten de kamers configureerbaar zijn. Op deze pagina staan leuke voorbeelden van inpirerende tiny houses.
Tot die tijd kan dit idee met enige technische vaardigheid privé worden uitgevoerd in tiny house om de ruimte-indeling om te vormen tot een flexibele plattegrond om zo “subruimten” of zelfs privacy in het tiny house te creëren. Delen van het tiny house kunnen dan fungeren als tijdelijke gast- of slaapkamer, een deel van de kinderkamer kan gebruikt worden voor een inloopkast en ga zo maar door.

Een inbouwkast

Een inbouwkast bespaart gewoon veel ruimte in het tiny house. In plaats van een grote doos, open je de (schuif)deur van je broek en shirt galant. Iedereen die de mogelijkheid en de apparatuur heeft om dit te doen, moet zeker van deze mogelijkheid gebruik maken. Als u nog steeds een beetje fashion ambiance in de slaapkamer wilt brengen – en dat betekent niet dat de shirts boven de rugleuning van de stoel – of als er niet genoeg ruimte is in de ingebouwde kast, kunt u een originele kledingstang in de slaapkamer plaatsen. Dit luchtige, open meubelstuk onderstreept het inrichtingsconcept voor tiny houses.
Waarbij het niet alleen naar kasten moet verwijzen. Boekenplanken of andere opbergruimtes die in nissen kunnen worden geïnstalleerd, maken ook optimaal gebruik van ruimtes die oorspronkelijk niet werden gebruikt.

Categories: wonen