Inbouw vaatwasser: is het mogelijk om een ​​kleine vaatwasser onder de gootsteen te plaatsen?
Een kleine keuken opzetten is best een uitdaging. Het plannen en rangschikken van kasten en apparaten in een kleine ruimte, zodat alles past, kan moeilijk zijn, maar het zou niet onmogelijk moeten zijn. Met een kleine, niet verstelbare kamer hoef je niet zonder een vaatwasser te installeren. We presenteren oplossingen die het mogelijk maken om de vaatwasser in elke keuken te plaatsen, zelfs in een hele kleine keuken.

Als er weinig ruimte beschikbaar is, is de vaatwasser een huishoudelijk apparaat dat meestal niet als eerste wordt gebruikt. Maar het is niet zo moeilijk om een ​​vrije ruimte voor een vaatwasser te vinden. Er zijn nogal wat voordelen aan het hebben van een vaatwasser. Over water en energie besparen. Het helpt vooral geld te besparen en zorgt voor meer comfort en extra vrije tijd.

Welke inbouw vaatwasser?

Soms komt het voor dat je alleen een vaatwasser in de kast onder de gootsteen kunt plaatsen, want anders kan er simpelweg niet. Tegenwoordig zijn er op de markt zeer compacte modellen vaatwassers met een breedte van 45 cm, die installatie onder de gootsteen mogelijk maken. Dergelijke huishoudelijke apparaten werken niet alleen prima in eenkamerappartementen, maar voldoen ook aan de verwachtingen van een klein gezin van drie personen. In kleine keukens kun je het beste mini-inbouwvaatwassers installeren, omdat deze meestal smaller en platter zijn dan vrijstaande modellen. Ze hebben ook meer esthetische kwaliteiten: ze passen perfect in de rij kasten, waardoor de installatie compacter oogt. Dit is vooral belangrijk in woonkamers met een open keuken. Inbouwvaatwassers zijn onder te verdelen in twee typen: geheel of gedeeltelijk inbouw. Het verschil tussen hen is dat in het eerste geval het bedieningspaneel, d.w.z. de knoppen en het display zijn aan de binnenkant verborgen en verschijnen pas na het openen van de klep. Zeker voor mensen die een keuken in een moderne en minimalistische stijl hebben, kan dit zeker een groot voordeel zijn, want hier heeft zelfs het kleinste, extra element een significant effect op de uitstraling van de keuken. Bij gedeeltelijk ingebouwde modellen is het bedieningspaneel direct zichtbaar doordat deze zich aan de voorzijde van het toestel bevindt.

Als je een gootsteen met 2 kamers in de keuken hebt en je wilt geen van de vaatwasserkasten opgeven, dan is een goede oplossing om de gootsteen te vervangen door een gootsteen met 1 kamer en een kleine vaatwasser onder de gootsteen te installeren. Hierdoor gaat waardevolle opslagruimte niet verloren en wordt de ruimte die voorheen werd ingenomen door de tweede waskamer benut voor het installeren van de vaatwasser. Kiest u voor een 1-kamer spoelbak zonder afdruiprek, dan dient het werkblad vervangen te worden door een nieuw exemplaar. De kleinste 1-kamer spoelbakken kunnen in een 40 centimeter brede kast worden geplaatst. De gootsteen die aan deze criteria voldoet, is het model van Riga. De kleine afmetingen van deze granieten spoelbak maken het mogelijk om zich goed aan te passen in kleine keukens, zeker in combinatie met een vaatwasser. Een slimme oplossing is om de 2-kamer spoelbak te vervangen door een 1 kamer spoelbak met afdruiprek en de vaatwasser onder de spoelbak te monteren. Dit kan het mogelijk maken om een ​​deel van het aanrecht in de keuken niet te hoeven vervangen, omdat het gat dat voorheen het tweede wascompartiment bezette het afdruiprek zal innemen. Hier worden granieten wasbakken, zoals Ibiza of Milaan, op hun beurt gekenmerkt door een eenvoudig ontwerp dat bestaat uit geometrische vormen en een minimaal aantal ornamenten. Het Ibiza-model daarentegen wordt gekenmerkt door zijn uniforme afvoeroppervlak en de fijne groeven die het water moeten afvoeren en tegelijkertijd een decoratief effect hebben.

Keukenaccesoires

Voor veel mensen die de ruimte voor het opbergen van keukenaccessoires bijzonder op prijs stellen, lijkt het onrealistisch om de vaatwasser onder de gootsteen te monteren, die de hele kast of een deel van de kast beslaat waar voorheen potten, pannen, wasmiddelen of andere apparaten stonden. als we niet van plan zijn meubels te renoveren en te vervangen. Door het interieur van de kasten goed in te delen, kunt u behoorlijk wat ruimte besparen. Met een paar beproefde trucs kan blijken dat we in een mum van tijd extra ruimte kunnen creëren voor kopjes, snijplanken of pannen. Alle soorten haken of rekken, evenals extra niveaus in de kast, kunnen hier worden toegevoegd.

Elke ongebruikte ruimte, zelfs bovenop het meubilair onder het plafond, is een geweldige plek om decoratief te zijn

Categories: Algemeen