Van alle huishoudelijke taken die er zijn wordt strijken als één van de moeilijkste ervaren. Veel mensen weten namelijk niet hoe je goed kunt strijken. Vaak wordt de strijkijzer er een paar keer overheen gehaald en Klaar is Kees! Soms zie je nog steeds kreukels zitten en dat is natuurlijk hartstikke zonde als je even later die spijkerbroek of blouse weer wilt aantrekken. In dat geval is het goed om even uit te zoeken hoe je goed en snel kunt strijken. Natuurlijk kunt u ook huishoudelijke hulp inschakelen, maar u kunt het ook zelf proberen. Het is namelijk helemaal niet zo moeilijk als u denkt. U moet alleen even de tijd nemen om het te onderzoeken. In dit artikel gaan wij u proberen te helpen om binnen 4 stappen zo gemakkelijk en goed mogelijk te leren strijken.

Stap 1: Hang uw was van tevoren uit

Het eerste wat u moet doen is de was van tevoren uithangen als u gaat strijken. Wanneer u de was uit de machine haalt dient u deze goed uit te slaan voordat u het ophangen. Als u het heeft opgehangen, dan is het raadzaam om alle kledingstukken nog even recht te trekken, zodat er geen vouwen en kreukels ontstaan.

Stap 2: Glad strijken

Als de was eenmaal droog is, dan kunt u gaan beginnen met strijken. Het beste is om eerst met uw handen de kleding glad te strijken zodat het wat platter wordt. Een voordeel hiervan is dat zo de kreukels en vouwen wat meer uit uw kleding gaan en het strijker daardoor makkelijker wordt.

Stap 3: Strijk op vochtige plekken

Het beste is om punten te strijken waar de kleding nog vochtig is. Dit gaat namelijk een stuk gemakkelijker, want met droge kleding is het moeilijker om een nieuwe vorm te krijgen en daardoor kunnen kreukels en vouwen niet snel worden verwijderd.

Stap 4: Begin met gevoelige stoffen

Als u niet precies weet met welk kledingstuk u moet beginnen, dan kunt u het best met kleding beginnen die een gevoelige stof hebben. Deze dienen namelijk op een lagere temperatuur te worden gestreken. Dus wanneer de strijkijzer nog niet gloeiend heet is, kunt u het best deze kledingstukken strijken. Daarna kunt u overstappen op de dikkere stoffen.

 

Categories: Lifestyle