Herken je dat? Dat je geïnspireerd bent geraakt door een succesvolle ondernemer? Wellicht begint het bij je te kriebelen en wil je zelf ook een eigen bedrijf starten. Bij een bedrijf hoort natuurlijk ook een eigen website. In dit artikel wordt besproken waar je op moet letten bij het kopen van een domeinnaam.

Wat heb je eigenlijk nodig?

Wanneer je een website wil maken heb je twee dingen nodig: een domeinnaam en een webhosting. Dit zijn de twee aspecten waardoor je website kan draaien. Een online adres, ook wel URL of link genoemd, is een domeinnaam. Webhosting is het huren van een stukje opslag op een server. Een webhosting is dus een bedrijf dat zijn servers verhuurt om bijvoorbeeld afbeeldingen, webpagina’s of video’s op te slaan.

Wat is belangrijk bij het kiezen van een domeinnaam?

De vindbaarheid van je website wordt beïnvloed door de domeinnaam die je kiest. Het is van belang dat je een goede domeinnaam kiest, aangezien jouw domeinnaam moet passen bij het doel van de website. Het is daarom een goed initiatief om de domeinnaam af te stemmen op de naam van je bedrijf. Een pakkende korte naam wordt aanbevolen zodat de kans op typfouten klein is en het voor de websitebezoeker tevens een makkelijke manier is om de naam van je organisatie te onthouden.

Ook een belangrijk aspect bij het kiezen van een domeinnaam is de keuze uit de verschillende extensies, ook wel uitgangen genoemd. Er zijn namelijk veel soorten extensies (.com, .net, .org) beschikbaar. Voor een Nederlandse website is .nl altijd de beste keuze. Mensen zullen deze extensie namelijk automatisch als eerste proberen.

Waar koop ik een domeinnaam?

Je hebt tegenwoordig verschillende bedrijven waarbij je een domeinnaam voor je website koopt. Het is daarom verstandig om de prijzen vooraf te vergelijken, aangezien bedrijven zelf bepalen wat ze willen hebben voor een domeinnaam.

Verder is het belangrijk dat je je domeinnaam uniek houdt. Maak bijvoorbeeld geen woordspeling van een grote concurrent, zoals bijvoorbeeld ‘Boll.com’. Wanneer bezoekers op je website landen zullen zij je pagina snel weer verlaten!

Google waardeert tot slot een korte, natuurlijke URL-structuur. Doe daarom een onderzoek naar zoekwoorden, waarop veel wordt gezocht. Door specifieke zoektermen toe te voegen baken je je bedrijf af en krijg je bezoekers die op je zoektermen zoeken.

Categories: Economie