Ben je beheerder van een webshop en ben je op zoek naar manieren om meer herhalingsaankopen te genereren in je webshop? Dan zit je hier helemaal goed! Als webshop is het belangrijk dat je een ‘vast’ klantenbestand hebt met klanten die regelmatig terugkomen. Van enkel nieuwe klanten kan je als webshop zeer zelden rondkomen. Maar hoe zorg je er nou voor dat je klanten regelmatig terug blijven komen? In dit artikel gaan we in op de verschillende mogelijkheden die er zoal en geven we bij elke optie een voorbeeld.

Spaarsysteem

Eén van de populairste manieren om klanten te stimuleren om terug te komen bij jouw webshop: het spaarsysteem. Door middel van aankopen sparen jouw klanten een bepaald aantal punten. Laten we zeggen dat je je klanten voor elke €10,- die zij besteden in je webshop 10 punten geeft. Hoe meer ze uitgeven, des te meer ze ervoor terugkrijgen. Geef bijvoorbeeld 10% korting op een bestelling bij 100 punten, of geef een goodiebag weg bij 300 punten. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Cadeautjes

Een andere manier om ervoor te zorgen dat klanten blijven terugkomen is door het geven van kleine en praktische relatiegeschenken met logo. Iets waar voedingssupplementen-webshops erg veel gebruik van maken. Vanaf een orderbedrag van bijvoorbeeld €50,- kan je een cadeautje uitzoeken met daarop (vaak) het logo van de betreffende webshop, bijvoorbeeld een vetpercentagemeter of polsbandjes. Hoe hoger het orderbedrag, des te groter het cadeau. Zo maak je niet alleen de klant (onverwachts) blij. Je profiteert ook nog eens van ‘gratis’ promotie.

Uitgebreide en persoonlijke service

De laatste mogelijkheid die we je meegeven is het hebben van een uitgebreide service. Dit klinkt misschien nogal voor de hand liggend, maar we zien toch dat veel webshops hier geen gebruik van maken. Klanten die de ervaring met jouw webshop als zeer prettig ervaren hebben zullen eerder geneigd zijn om bij je terug te komen. Hoe je dit kunt realiseren? Door te beginnen met het je klanten zo makkelijk mogelijk te maken. Denk aan uitgebreide betaalmogelijkheden als iDeal, credit card en achteraf betalen. Maar ook bezorg- en retourmogelijkheden zijn belangrijk. Mensen willen niet lang wachten op hun bestelling of betalen voor verzend- of retourkosten. Probeer dit dus zo aantrekkelijk mogelijk voor hen te maken!

Categories: Blog