Hieronder volgen een tips die iedereen zou moeten volgen om je computers en persoonlijke gegevens veilig te houden terwijl je met internet bent verbonden.

Computerbeveiliging

Wanneer je vertrouwelijke informatie via internet verzendt, zoals wachtwoorden of creditcardnummers, moet je deze alleen veilig verzenden. Om dit te controleren, zoekt je in de rechterbenedenhoek van je browservenster of naast de adresbalk naar een klein slot Indien zichtbaar, moet deze vergrendeling ook in de vergrendelde stand staan ​​en niet ontgrendeld zijn. Het is altijd verstandig om online te betalen met een creditcard, omdat je je geld dan nog terug kan krijgen. Heb je nog geen visa creditcard? Bekijk dan via deze link een overzicht van verschillende visa creditcards.

Beveiligde adresbalk van Internet Explorer

We raden je ook aan ervoor te zorgen dat de URL begint met https. Terwijl het slot in de vergrendelde positie staat, worden de gegevens gecodeerd, waardoor iedereen de gegevens kan begrijpen als deze worden onderschept. Als er geen vergrendeling zichtbaar is of in de ontgrendelde positie staat, is alle informatie leesbaar en kan deze worden onderschept.

Gebruik een veilig wachtwoord

Websites die vertrouwelijke gegevens opslaan, zoals een online banksite, moeten mensen sterke wachtwoorden gebruiken. Het wordt ook ten zeerste aanbevolen dat je een ander wachtwoord gebruikt voor elke website waarvoor aanmelding is vereist.

Houd je besturingssysteem en software up-to-date

Veel van de updates die worden uitgebracht door ontwikkelaars van besturingssystemen problemen voorkomen. Zorg ervoor dat je besturingssysteem altijd de nieuwste updates uitvoert en dat je een besturingssysteem gebruikt dat nog steeds door de ontwikkelaar wordt ondersteund. Oudere besturingssystemen zoals Microsoft Windows XP worden niet langer door Microsoft ondersteund en krijgen daarom geen updates meer.

Gebruik een goede virusscanner

Naast het up-to-date houden van het besturingssysteem is het van belang dat u beschikt over een goede virusscanner of Internet Security suite. Deze Security programma’s zijn onmisbaar op uw Windows of macOS besturingssysteem.

Pas op met bijlagen

Wees altijd voorzichtig met e-mailkoppelingen en bijlagen Een van de meest gebruikelijke methoden voor het verspreiden van virussen en malware is via e-mailbijlagen en hyperlinks die via e-mail worden verzonden. Wees altijd uiterst voorzichtig wanneer je werkt met bijlagen of links in e-mails die je van iemand hebt ontvangen (zelfs vrienden en familie).

Wees alert op phishing-aanvallen

Zorg dat je op de hoogte bent met phishing en technieken die worden gebruikt om je te misleiden en je accountgegevens bekend te maken. Populair zijn sites voor online bankieren, Paypal, eBay, Amazon en andere populaire sites waarvoor inloggen is vereist. Wees voorzichtig bij het accepteren van of akkoord gaan met aanwijzingen.

Wanneer je wordt gevraagd om een ​​programma of add-on te installeren, zorg er dan voor dat je de overeenkomst leest en begrijpt voordat je op de knop OK klikt. Als je de overeenkomst niet begrijpt of denkt dat het niet nodig is om het programma te installeren, annuleer of sluit je het venster.