Ben je toe aan een nieuwe herenfiets? Dan is er genoeg keuze in fietsland. Er is ontzettend veel aanbod, maar hoe kijk je hierdoorheen en kies je een goede herenfiets? Je wilt natuurlijk het liefste een fiets kopen van goede kwaliteit, maar wilt ook de rest van de maand niet op water en brood moeten leven. Kortom, de fiets moet voordelig geprijsd én kwalitatief goed zijn. Daarnaast zijn er nog een aantal andere punten waarop je moet letten bij de aankoop van een nieuwe herenfiets. Lees mee en kom erachter hoe je een goede herenfiets kiest waarvan jij lang fietsplezier kunt beleven.

 

Type fiets

Als man heb je de keuze uit vele typen fietsen. Zo kun je kiezen voor een gave stadsfiets, een sportieve herenfiets of een stoere mountainbike. Ook fixed bikes worden steeds populairder. Bedenk voordat je een nieuwe fiets koopt wat je ermee wilt doen. Welk doel heb je met jouw nieuwe herenfiets? Als je bijvoorbeeld een sportief doel hebt, is een koersfiets of een mountainbike wellicht de juiste keuze voor jou terwijl een stadsfiets een betere keuze is als je korte stukjes in de stad fietst. Een plooifiets kan een uitkomst zijn als je in het centrum van de stad werkt waar parkeren erg duur is. Dit type fiets leg je gemakkelijk achterin je auto. Parkeer de auto vervolgens op een plek iets uit het centrum en fiets met je plooifiets naar je werk. Zo betaal je geen (of minder) parkeerkosten en krijgt jouw lichaam gelijk beweging. Goedkoop én gezond.

 

Juiste framemaat

Als je weet welk type fiets jij wilt kopen, kun je op zoek gaan naar de juiste framemaat. Welke framemaat voor jou geschikt is, hangt af van jouw lengte. Het is belangrijk dat je een fiets koopt die de juiste framemaat heeft, omdat je anders flink ongemak kunt ervaren tijdens het fietsen. Gebruik de handige framemaat keuzehulp om jouw framemaat te bepalen.

 

Het design

Natuurlijk wil het oog ook wat. Zo vindt de één een recht stuur mooi en heeft de ander liever een normaal gevormd stuur. Ook de kleur van het frame is voor sommige mannen erg belangrijk. Wil je namelijk een fel gekleurd frame of ga je liever voor rustige en neutrale kleuren als zwart, grijs of wit? Uiteindelijk kies je de fiets ook op looks.

Categories: Sport