Je hebt een kindje gekregen, gefeliciteerd! Toch kom je direct na je verlof voor een lastige keuze te staan. Het kiezen van de juiste kinderopvang. Het moet niet alleen een passende opvang zijn voor jouw kind, maar het moet voor jou ook nog praktisch zijn. Lees daarom hier hoe je de opvang vindt die perfect is voor jullie allebei. 

Kies een locatie die voor zowel jou als voor je kind handig is 

Natuurlijk is de locatie belangrijk. Een voor de hand liggende locatie is vlakbij jullie huis. Dan kun je jouw kind lopend of met de fiets ophalen en ben je altijd dichtbij. Dit vergroot het gemak enorm. Ook komt je kind zo al in contact met de kinderen die ook bij jullie in de buurt wonen. Hiermee zou hij of zij later mee op de basisschool kunnen zitten. Dan kennen de kinderen elkaar al en dat is leuk. Toch kan de locatie ook anders dan vlakbij huis zijn. Zoals in de buurt van je werk. Als je een tijdje moet reizen naar werk kan dit beter zijn. Zo kun je ze zo laat mogelijk brengen en zo vroeg mogelijk weer ophalen. Ook ben je als er iets gebeurt in de buurt. Dit geeft toch wel een fijn gevoel. 

Kijk welke activiteiten de kinderopvang biedt 

Ga bij de rondleiding na wat voor faciliteiten de opvang aanbiedt. Speelt jouw kind bij de desbetreffende opvang altijd in een zaal of hebben ze ook een buitenspeelplaats? Maken ze regelmatig uitjes? Dit is allemaal fijn om van tevoren te weten. Ga ook na wat de opvang jouw kind biedt betreft de hoeveelheid eten en wat voor activiteiten ze dagelijks doen zoals bijvoorbeeld knutselen. Zo heb je een goede indruk van waar de opvang zich mee bezig houdt en of je het een fijne gedachte vindt dat jouw kind daar bijna elke dag is. 

Staan jij en de kinderopvang op één lijn? 

Vervolgens is het belangrijk om na te gaan of de cultuur en de regels van de opvang passen bij jouw gang van zaken. Passen de breng- en haaltijden jou? Als je laat thuis bent, zorgt de opvang dan nog voor warm eten voor je kind? En past de opvoedwijze van de kinderopvang bij die van jou? Als je zulke vragen bij langs gaat kom je erachter of het jou persoonlijk ook goed uitkomt dat je kind bij dit specifieke kinderopvang zit. 

Nu je weet waar je op moet letten kun je beginnen met het zoeken naar de perfecte kinderopvang in Groningen voor jouw kind.

Bron: https://www.jabadoo-kinderopvang.nl/peuterspeelzaal-groningen

Categories: Algemeen