De meeste werknemers die zich ziek melden, zullen binnen twee weken hun werkzaamheden weer hervatten. Toch kan het voorkomen dat een werknemer langer ziek is en dus langer hun werkzaamheden niet kunnen hervatten. In dat geval moeten de werkgever en werknemer beide meewerken aan een re-integratie.

 

Eerst bij jezelf beginnen

Wie ben je, wat wil je en wat kan je? Deze drie vragen moet je aan jezelf als werknemer vragen. Vooral de vraag wat kan je is erg belangrijk ondanks dat deze moeilijk te te beantwoorden is maar overschat als onderschat jezelf niet. Een ziekte brengt ook een deuk in jezelf beeld, want je bent niet meer de oude en daarom kan je misschien bepaalde dingen niet meer. Neem daarom genoegen met minder, ook als dat betekent dat je minder salaris krijgt. Dat je ziek bent geweest betekent gelukkig niet dat je niks meer kunt. Dit krijg je allemaal te leren bij jouw re-integratie.

 

Vraag begrip

Voordat je aan het werk gaat, vraag bij je omgeving om begrip voor je beperkingen, zonder dat je de hele dag blijft klagen over bepaalde dingen. Het kan zo zijn dat je niet dezelfde productiviteit hebt als andere of niet hetzelfde werk tempo en dat is helemaal niet erg. Als je dit vooraf aangeeft kunnen je collega’s daar rekening mee houden. Je hoort ook duidelijk je grenzen aan te geven, jij weet zelf wanneer het genoeg is. Laat je omgeving weten wat ze van je kunnen verwachten en wat juist niet. Iedereen is uiteindelijk maar een mens en sommige begrijpen het sneller dan andere. Wees daarom altijd geduldig en begripvol als het bij een bepaald persoon niet gelijk aanslaat.

 

Werkgever en werknemer

Ook jouw werkgever moet jouw helpen met jou re-integratie. Al vroeg krijg je te maken met het plan van aanpak. Ben je op zoek naar een andere baan of heb je er al één? Dan is het verstandig om planmatig bezig te blijven.

Categories: Blog