Met name in het lokale nieuwsmagazine verschijnen regelmatig berichten over nieuw geopende horecagelegenheden. Denk aan een café in het dorp, een restaurant in het centrum van de stad, enzovoorts. Wat komt er allemaal kijken bij het openen van zo’n horecagelegenheid? Vaak gaat er een periode van weken tot maanden aan de opening hiervan vooraf. In dit artikel zetten we verschillende zaken op een rijtje, waarmee de eigenaren van deze horecapanden rekening dienen te houden. Het opvrolijken van zo’n pand is hier een voorbeeld van.

 

Klassieke of juist moderne stijl in het pand

Allereerst is het belangrijk, dat de stijl van het interieur aansluit bij de stijl van het pand. Het is doorgaans zonde om een klassiek pand om te toveren naar een hele moderne horecagelegenheid. Verstandiger is het om de authentieke sfeer te behouden, zonder dat bezoekers aan comfort tekortkomen. Kies bijvoorbeeld voor een klassieke, maar zeer comfortabele eetkamerstoel. Of wat te denken van klassieke barkrukken, rond de authentieke bar van het pand? Andersom kun je een wat verouderd pand volledig laten opknappen en van een heel modern interieur laten voorzien. Een combinatie van beide stijlen geeft vaak een rommelige uitstraling aan het pand.

 

Leuke accessoires voor in je horecapand

Nadat er een keuze gemaakt is tussen een modern en klassiek interieur, kan het pand verder worden opgevrolijkt met leuke accessoires. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van mooie lampen aan de muur, een open haard of gashaard in het midden van het pand, enzovoorts. Ook een piano mag natuurlijk niet ontbreken! Evenals de kaarsjes en een vaasje met bloemen op tafel. Om schade aan de tafels te voorkomen, kan bierviltjes laten drukken het overwegen waard zijn. De bierviltjes voorkomen kringen op de tafel. Zeker bij bijvoorbeeld een warm glas is de kans op schade groot.

Categories: Voeding