Ga je binnenkort verbouwen of ga je verhuizen naar een andere woning? Dan is de kans groot dat je een stukadoor nodig hebt om de muren af te laten werken, zodat deze verf- of behangklaar zijn. Nu is het de vraag hoe je bepaalt welke stukadoor je aanneemt om dit te laten doen. Vraag je het een klusjesman die van alles en nog wat doet of huur je een bedrijf in die hierin is gespecialiseerd?

Welke mogelijkheden bieden stukadoors aan?

Sommige stukadoorbedrijven bieden alleen stukwerk aan, maar er zijn ook bedrijven die meerdere diensten aanbieden. Zij kunnen bijvoorbeeld de afwerking van de hele woning doen en helpen bij het kiezen van je juiste kleuren, zodat de woning er tiptop uitziet.

Wat kost een stukadoor?

Iedere stukadoor hanteert andere prijzen en daarnaast zijn er nog heel veel andere factoren waarvan de prijs kan afhangen. Stukadoor prijzen worden onder andere bepaald op basis van oppervlakte, het soort stukwerk en wat er precies gestukt gaat worden. Daarnaast worden prijzen bij een stukadoor bepaald aan de hand van hoe oud een woning is. Een oude muur met scheuren en gaten vergt bovendien meer tijd dan een nieuwbouwwoning. Ook verschillen de prijzen tussen het stuken van muren en plafonds. Vaak kun je gemakkelijk een indicatie van de kosten bij de stukadoor opvragen door aan te geven wat je precies gedaan wilt hebben en om hoeveel vierkante meter het gaat.

Referenties

Tegenwoordig is het heel gemakkelijk om uit te zoeken of een bedrijf ook echt kan afleveren wat zij beloven. Door middel van het lezen van klantervaringen kun je bepalen of je het bedrijf wel of niet inhuurt.

Kortom, kijk eerst naar wat er precies in de woning moet gebeuren, bepaal daarna wat je budget is en check of het bedrijf goed werk aflevert door te kijken naar reviews van klanten. Dan komt het helemaal in orde met het stukwerk in je woning.

Categories: wonen