Het verminderen van ongewenste hondensporen in huis

Een hond is een maatje voor het leven. Je kunt er uren mee bezig zijn en een hond in je leven brengt veel mooie dingen. Veel mensen voelen zich meer ontspannen nadat ze bijvoorbeeld een wandeling met hun hond hebben gemaakt of even hebben kunnen knuffelen met hun huisdier. Toch zitten er ook nadelen aan het hebben van een hond. Denk aan modderpoten in huis of kapot gekauwde stoelpoten. Ook overtollig haarverlies kan voor veel frustratie zorgen.

Maak het jezelf gemakkelijker
Wanneer je een hond hebt aangeschaft, moet je accepteren dat het hebben van een hond ook mindere kanten zitten. Gelukkig kunnen sommige nadelen van het hebben van een hond gemakkelijk opgelost worden. Door genoeg tijd en energie in jouw hond te steken, is veel ongewenst gedrag af te leren.

Het afleren van ongewenst gedrag
Door streng op te treden wanneer jouw hond aan de stoelpoten kauwt, zal de hond snel leren dat hij dit absoluut niet mag doen. Ook kun je aanleren dat de hond na een wandeling op de mat blijft wachten, totdat je met een handdoek zijn vieze pootjes schoon hebt kunnen maken.

Het oplossen van overtollig haarverlies
Door regelmatig te borstelen met een furminator kun je loszittend haar snel en moeiteloos verwijderen. De haren zijn dan al weg voordat ze de kans krijgen om in huis rond te gaan dwarrelen. Als je daarnaast regelmatig met een stofzuiger door het huis gaat, voorkom je dat je jezelf echt gaat irriteren aan alle losliggende haren. Wanneer je het goed vindt dat de hond op de bank mag, kun je ook op de bank behoorlijk last hebben van haren. Door regelmatig met schoonmaakhandschoenen over de bank te wrijven, haal je snel en moeiteloos alle haren weg.

Tot slot
Wanneer je deze simpele oplossingen toepast, kun je nog meer plezier halen uit het hebben van een hond. Bedenk jezelf dat de hond zelf ook niet veel kan doen aan de loszittende haren en vuile pootjes. Door tijd en energie te steken aan de opvoeding en regelmatig te borstelen, zul je merken dat haren en vuil niet zo’n groot probleem meer zijn.

About Redactie2