Hét nieuwe werken is een term die tegenwoordig op steeds meer bedrijven wordt toegepast. Veel ICT- en IT bedrijven hebben deze strategie al geïmplementeerd en ook de overige bedrijven beginnen langzaam manieren te vinden om de ‘het nieuwe werken’ strategie te gebruiken in hun operations en bedrijfscultuur. Sommige bedrijven hebben er echter moeite mee om deze technieken en overtuigingen te implementeren, doordat het originele Microsoft model niet zomaar als een normatieve prent op alle bedrijven kan worden gedrukt. Daarom leest u hier wat nou de belangrijkste elementen van dit nieuwe werken zijn en hoe u deze elementen kunt implementeren in verscheidene bedrijven.

Waar komt het nieuwe werken vandaan?

Het nieuwe werken komt uit Amerika, uit het bedrijf Microsoft om precies te zijn. Hier werd namelijk enkele jaren geleden een systeem geïmplementeerd waarbij de kennisbanen, onder andere IT en Programming, een veel flexibele werkwijze kunnen gaan hanteren. Hierbij werd er voor gezorgd dat ze bijvoorbeeld altijd en overal kunnen werken. Dit werd mogelijk doordat deze werknemers altijd en overal in kunnen loggen op de servers van Microsoft. Daardoor maakte het niet uit of ze thuis op de bank zaten, op een strand op Hawaii of in het kantoor van Microsoft. Niet alle banen waren hier direct vatbaar voor, maar langzaam aan breidde het systeem zich over het bedrijf uit. Nu is dit systeem ook in Europa populair en worden er steeds meer manieren gevonden om deze technieken en overtuigingen te implementeren.

Wat valt er allemaal onder?

Het nieuwe werken is in de basis een manier van leidinggeven en een manier om bedrijfsoperaties uit te voeren. De term “het nieuwe werken” is dan ook steeds breder geworden en slaat al lang niet meer enkel op de IT en Programming sectoren. Het nieuwe werken begint al met het afschaffen van de vaste werkplekken voor iedere werknemer. Er worden slechts nog hubs ingericht waar men bijvoorbeeld op een fijne manier kan overleggen. Verder is er een andere hub waar mensen geconcentreerd kunnen werken en een hub waar mensen kunnen relaxen of gebruik kunnen maken van massagestoelen. Het altijd moeten werken aan eenzelfde bureau met dezelfde mensen om u heen, kan in een groot bedrijf tot een gevoel van afzondering leiden en dit is stress bevorderend. Echter, wanneer iemand zelf kan bepalen waar hij of zij het beste kan werken, zal hij of zij zich sneller gelukkiger voelen op het werk.

Communicatiesystemen

Het implementeren van het nieuwe werken neemt ook een andere nieuwe manier van werken met zich mee. Namelijk, een nieuwe manier van managen. Wanneer mensen zo vrij gaan werken en hierbij ook nog eens van locatie wisselen, moeten er dingen op het gebied van communicatie veranderen. Zo kan de implementatie van een uitgebreid CRM systeem een goede zet zijn. Ook kan er op andere manieren, met behulp van shared folder of chatvenster, worden gekeken naar de mogelijkheden. Bij banen die niet persé van hun plek willen verwisselen, kan er ook gekeken worden naar de mogelijkheid om de omgevingen en de bureaus te veranderen. Denk aan sta bureaus, goede ergonomische stoelen, et cetera.

Voor een nieuwe manier van werken neem je contact op met de adviseurs van YNNO | Hét adviesbureau voor nieuwe manieren van werken.

Categories: Blog