Wil je graag extra sfeer toevoegen aan je interieur? Wij hebben dé perfecte oplossing voor je, namelijk: gordijnen op maat. Gordijnen vullen vaak de achtergrond van je interieur op, maar door hun grootte zijn gordijnen wel vrij aanwezig. Door de veelzijdigheid kun je veel kanten op in ieder interieur. Met het toevoegen van een stukje extra sfeer wordt je huis echt je thuis.

 

Vitrage, inbetween of overgordijnen

Wanneer je opzoek gaat naar gordijnen op maat kom je al vrij snel de volgende drie benamingen tegen: vitrage (ook wel voile genoemd), inbetween en overgordijnen. Deze verschillende type gordijnen hebben elk hun eigen kenmerken en eigenschappen. Het belangrijkste verschil tussen de drie is de transparantie. Een vitrage gordijn is vrij doorzicht en biedt vooral een luchtige sfeer. Waar overgordijnen veel minder licht door laten (of zelfs totaal niet met een verduisterende voering). Inbetween gordijnen, zoals de naam als zegt, vallen er tussen in.

 

Gordijnen zijn perfect te combineren

Je hoeft niet per sé voor een type transparantie te kiezen. Gordijnen zijn namelijk perfect om te combineren! Zo kun je bijvoorbeeld een overgordijn combineren met vitrage of een ander type raamdecoratie. Met de vitrage gordijnen hou je dan overdag het meest felle lichte en warmte tegen. Hierdoor kun je overgordijnen gebruiken om een ruimte echt helemaal te verduisteren, bijvoorbeeld ideaal in een slaapkamer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Match de stijl van de gordijnen met de rest van je interieur

Wanneer je een keuze hebt gemaakt voor de transparantie van de gordijnen, komt een belangrijke klus. Namelijk het uitkiezen van dé perfecte kleur om jouw interieur te boosten. Je kan bijvoorbeeld gaan voor een neutrale kleur om met de rest van je interieur te matchen. Als je wat meer gedurfd bent kun je ook kiezen voor een accentkleur waardoor de gordijnen nog meer opvallen. Deze keuze is voornamelijk afhankelijk van de interieurstijl in jouw ruimte en natuurlijk je persoonlijke smaak.