VELUX heeft iets nieuws: Automatische klimaatcontrole. De Deense producent van dakramen, raamdecoratie, rolluiken, zonwering en dergelijke staat bekend om hoge kwaliteit en innovatieve oplossingen. VELUX Active is een eenvoudige oplossing voor een automatisch gezond leefklimaat in de woning dat bijdraagt aan een gezonder binnenklimaat. Het systeem werk met sensoren dat Electrische VELUX dakramen automatisch opent en sluit.

Hoe werkt Active van VELUX?

Het systeem bestaat uit drie componenten:

  1. Sensor
  2. Gateway
  3. Vertrekschakelaar

Intelligente sensoren meten de temperatuur, vochtigheid en het CO2-niveeau in uw woning. Indien nodig wordt uw dakvenster geopend of gesloten.

De klimaatsensor kunt u het beste in dezelfde ruimte als die met het dakraam installeren. Deze registreert wanneer de temperatuur, luchtvochtigheid en CO2-concentratie te hoog oplopen. De VELUX Active gateway verwerkt die data en combineert ze met externe weergegevens. Met behulp van geavanceerde algoritmen berekent het systeem vervolgens of het binnenklimaat te verbeteren is. Als dat kan, gaat het dakraam open of rolluiken en jaloezieën naar beneden om oververhitting te voorkomen. Druk op de VELUX ACTIVE vertrekschakelaar als u uw huis verlaat om alle op afstand te bedienen VELUX INTEGRA® dakramen te sluiten tot in de ventilatiestand. 

Bediening met smartphone of tablet

Dakvensters en andere elektrische producten zoals de rolluiken en raamdecoratie kunnen op afstand worden bediend met Apple IPad of Android apparaten. Het VELUX Active with Netatmo systeem is te koppelen aan Apple HomeKit zodat bediening met Apple Iphone, de Ipad, Apple Watch, Apple TV of HomePod mogelijk is. Ook bediening met Siri®! Voor Android gebruikers is er de speciale VELUX Active APP.

Categories: wonen