Net verhuisd en wil je de tuin veranderen? Of wil je een nieuw ontwerp voor je tuin realiseren? Doordat de grond nu niet bevroren is en je op tijd bent voor het plantseizoen, is dit het perfecte moment om met je huis aan de slag te gaan! Het is echter dan wel goed om even stil te staan bij de werkzaamheden die je gaat verrichten. Namelijk, voor grootse plannen in de tuin moet er vaak gegraven worden en heb je een Klic-melding nodig. De Klic App helpt je hiermee! Wij leggen in dit artikel uit hoe het werkt!

 

Een Klic-melding nodig!

Naast een idee of ontwerp van hoe je tuin eruit moet komen te zien  en het regelen van alle spullen, is er ook een Klic-melding nodig! Een Klic-melding is sinds 2008 wettelijk verplicht volgens de WIBON wet (voorheen WION). Hierdoor ben je verplicht om als particulier en als bedrijf een Klic-melding in te dienen. Zo wordt er voorkomen dat er geen (onherstelbare) schade wordt gemaakt aan het uitgebreid netwerk van kabels en leidingen wat onder de grond ligt. Wel zo handig!

 

Zo krijg je makkelijk een melding!

Ik hoor je al denken: maar hoe krijg ik nou weer zo’n melding? Dit kan zonder gedoe van papierwerk, maar overzichtelijk in een app! Zo kan je makkelijk op je tablet, laptop of smartphone een aanvraag doen. Wat moet je doen?

  1. Ga naar www.klic-app.nl
  2. Je moet de graaflocatie invoeren of op de kaart opzoeken.
  3. Geef vervolgens aan welke soort werkzaamheden je gaat verrichten.
  4. En geef de duur op van werkzaamheden die je gaat verrichten.

 

Nu kan er bepaald worden of je met een gerust hart kan beginnen aan je geplande werkzaamheden. Zo’n aanvraag wordt in de meeste gevallen in één werkdag behandeld, dus eindeloos wachten is verleden tijd! Door een Klic-melding aan te vragen kom jij niet voor verrassingen te staan. Zo is het ‘help mijn man is klusser’ of een buurman en buurman scenario verleden tijd. Maar zo realiseer jij wél je droomtuin!

 

KLICAPP handelt niet voor of namens het Kadaster