Als je scoliose hebt, heb je een zijdelingse verkromming in je wervelkolom. Er ontstaat als het ware een soort bocht in de wervelkolom, maar vaak zijn het er twee (in een soort S-vorm). Scoliose is in de meeste gevallen niet zorgelijk. De wervelkolom kan zich namelijk erg goed aanpassen. Wel is het belangrijk om met scoliose goed op je houding te letten. Fysiotherapie kan daarbij helpen.

 

De kromming meten met een Medi Mouse

Om te beginnen met een behandeling bij scoliose wordt vaak gebruik gemaakt van een Medi Mouse. Dit apparaatje kan heel nauwkeurig de mate van de scoliose en het effect ervan op je houding en mobiliteit in kaart brengen. Ook kan de Medi Mouse zien hoe de balans tussen de rompspieren is. Zo weten de fysiotherapeuten en jij precies waar jouw rug sterker moet worden en waar je meer beweeglijkheid moet krijgen. Hierdoor zullen de pijnklachten verminderen.

 

Stabilisatie van de rug
Na de behandeling door de fysiotherapeut vindt er een evaluatie plaats. Tijdens deze evaluatie wordt de kracht van de spieren gemeten of kun je zien of je houding verbeterd is. Deze evaluatie kan, indien gewenst, elke paar maanden opnieuw plaatsvinden. Ook voor deze evaluatie wordt weer gebruik gemaakt van de Medi Mouse. De resultaten van de trainingen kun je zelf ook goed zien na een paar maand. Om de scoliose stabiel te houden is het belangrijk dat je ook na de behandeling zelf continu aan je houding werkt. Het helpt als je je spieren blijft trainen.

 

Op zoek naar een professionele behandeling voor uw scoliose?

Heb jij scoliose en wil je graag een professionele behandeling en aan je houding werken? Maak dan een afspraak met een deskundige fysiotherapeut, die gespecialiseerd zijn in werken met een Medi Mouse, zoals DorSano. Een afspraak maken? Kijk eens op de website. Zij helpen je graag van je rugklachten af en werken samen met jou aan een betere houding en een sterkere rug, zodat ook jouw scoliose stabiel blijft!