Een energielabel voor je bedrijfsruimte in Aalsmeer is verplicht. De voornaamste redenen om een energielabel aan te vragen voor je bedrijfspand is om een boete te voorkomen. Maar er zijn ook genoeg andere redenen te bedenken. Wij hebben in dit artikel de redenen om een energielabel aan te vragen op een rijtje gezet!

 

Wil je een energielabel voor je bedrijfspand aanvragen? Ga naar de website van Bedrijfsenergielabels om direct een geldig energielabel aan te vragen!

Voldoen aan de energielabel verplichting

We hebben hierboven al kort genoemd: de verplichting om als bedrijfspand eigenaar een energielabel in bezit te hebben. Dit is de voornaamste reden om een energielabel voor je bedrijfspand aan te vragen. Een energielabel is verplicht bij het verkopen of verhuren van je bedrijfspand. In Nederland geldt deze verplichting sinds 2015. Voldoe je niet aan deze verplichting? Dan riskeer je een flinke boete!

Gunstig voor de verkoop van je bedrijfspand

Je bedrijfspand verkopen? Dan is een energielabel verplicht, maar wist je dat een energielabel ook gunstig kan zijn voor de verkoop van je pand. Potentiële kopers kijken tegenwoordig steeds meer naar de duurzaamheid van bedrijfspanden. Energiezuinige bedrijfspanden zijn interessanter en leveren meer op. Daarom kan het voor een gunstige verkoop belangrijk zijn om over een groen energielabel te beschikken. 

Tips voor het besparen op energiekosten

Als je een energielabel aanvraagt dan ontvang je ook altijd een uitgebreid energierapport. In dit rapport vind je diverse maatregelen die je kunt nemen om een groener energielabel te krijgen. Als je investeert in deze maatregelen dan zal je niet alleen besparen op energiekosten, maar kan je op termijn ook een beter energielabel aanvragen.

Gunstig voor de verhuurd

Niet alleen kopers houden rekening met het energielabel. Ook voor huurders is het energielabel een uitstekende indicatie van het energieverbruik van het pand. Als pandeigenaar is het daarom belangrijk (en verplicht) om een energielabel in bezit te hebben. Als je bedrijfspand een groen energielabel heeft zal je merken dat deze sneller wordt verhuurd.

Categories: Overig