Je kunt er niet meer omheen. Op elk evenement of festival kom je ze wel tegen: foodtrucks. Hippe vintage oldtimer-busjes met de meest uiteenlopende snacks, hapjes, desserts, smoothies en cocktails als catering voor jouw gasten. Ze zijn er in alle verschillende soorten, maten, kleuren en gerechten. Je ziet ze ook steeds vaker op evenementen als; festivals, beurzen, open dagen, jubilea, maar de markt word groter want ook bij bruiloften komen de laatste tijd meer foodtrucks.

Als op internet ‘Foodtruck’ opzoekt krijg je al snel heel veel verschillende foodtrucks, van poffertjeskraam tot aan een stroopwafeltruck. Het liefst zou je ze allemaal wel in willen huren! Maar denk goed voor je zelf na want vaak zijn 3 foodtrucks al mee als zat alhoewel dat natuurlijk wel afhangt van het aantal gasten dat er uitgenodigd zijn. Maar nu komt de lastigste vraag: welke van de vele verschillende foodtrucks kies je dan?

Als allereerst moet je nadenken op welk moment van de dag je een foodtruck wilt gaan inzetten. Wil je een foodtruck rond de lunch, een diner of misschien wel verschillende snacks in de avond? Ook moet je nadenken welke doelgroep er naar je evenement komt. Als er bijvoorbeeld jonge kinderen komen, kan je het beste suikerspinnen verkopen.

Is het thema van jouw evenement Hollands of ben je een grote poffertjes fan? Dan is het wellicht een leuk idee om voor een poffertjeskraam te kiezen en heerlijke Hollandse poffertjes aan je gasten te serveren. Want wees nou eerlijk wie lust er nou geen poffertjes?!

Categories: Algemeen