Ben je ook dol op friet/ patat met een van de vele lekkere sauzen? In onze supermarkten zijn er verschillende soorten kant en klare frieten te koop. Je hebt ze uit de diepvries en verse patat uit de koeling, maar waarom zou je niet een keer zelf verse frieten/ patatten maken met een patatsnijder. Dit is namelijk veel gemakkelijker dan je denkt. Iedereen kan het zelfs jouw kinderen kunnen mee helpen.

De zelfgebakken patat met een patatsnijder zeker de moeite waard om een keer uit te proberen, maar let wel op! Als je het eenmaal uitgeprobeerd hebt wil je alleen nog maar zelfgemaakte frietjes eten in plaats van de kant en klare diepvriespatat.


De juiste patatsnijder keuze is heel belangrijk

Er zijn heel veel verschillende patatsnijders. Verschillende soorten en maten zijn er in de winkels en op webshops te vinden. Ze zijn er van kunststof maar ze zijn er ook in roestvrijstaal. Er zijn snijders met een geruit mes waarbij de ruitjes negen millimeter bij negen millimeter zijn, en ze zijn er ook met uitneembare plaatjes waar de messen in zitten waardoor er patat gemaakt kan worden in verschillende afmetingen. Kan lekker zijn voor wat variatie. Sommige Patatsnijders zijn ook geschikt voor het snijden van andere groenten dan alleen aardappelen.

Voordelen van een patatsnijder

  • Maak snel en gemakkelijk je eigen gemaakte friet
  • De patatsnijder is zeer gemakkelijk te reinigen onder de kraan of in de vaatwasser
  • Er zijn verwisselbare messen voor het ideale formaat
  • Ook geschikt voor groenten als komkommer of wortel
Categories: AlgemeenBlog