Ben je op zoek naar een aquarium voor een Mikrogeophagus ramirezi, ook wel een antennebaarsje genoemd? Maar weet je niet zeker wat voor aquarium je het beste kunt kopen voor deze vissoort? Lees dan hier verder voor tips.

Welke soort?

Er zijn heel wat verschillende soorten benamingen voor de antennebaarsje, waardoor er al snel verwarring ontstaat over de naam van het visje. Sommige noemen het antennebaarsje een Microgeophagus ramirezi (schrijfwijze met een C) of een Apistogramma ramirezi of een Papiliochromis ramirezi. En weer andere mensen noemen het visje een Papilochromis ramirezi. Uiteindelijk kom het allemaal op hetzelfde neer.

Aquarium kopen

Ga je in ieder geval binnenkort een ramirezi kopen, en weet je nog niet wat voor aquarium je moet kopen? Zorg er in ieder geval voor dat het aquarium die je koopt minimaal 60 centimeter groot is. Daarnaast is het belangrijk dat je het aquarium donker inricht met dichte beplanting en genoeg schuilplaatsen. Ga je een ramirezi kopen, zorg er dan ook voor dat je een goede waterfilter koopt. Antennebaarsjes zijn nogal gevoelig voor waterkwaliteit, dus het is belangrijk dat je het water regelmatig ververst.

Voeding

Antennebaarsjes zijn echte aardeters. In het wild nemen ze happen zand, en zoeken ze die door op zoek naar wat eetbaars. Het is goed om antennebaarsjes afwisselend voer te geven, zoals witte en zwarte muggelarven, artemia of watervlooien. Maar ook diepvriesvoer of droogvoer past binnen hun dieet. Ga je een ramirezi kopen, koop dan dus ook meteen afwisselend voer erbij zoals hierboven beschreven.

Categories: Lifestyle