Echozorg, de oplossing tegen slijmbeursontsteking aan de schouder

Heb jij ook al een tijdje last van een continue zeurende pijn in de schouder die soms uitstraalt naar je arm of hals? Zelfs dagelijkse handelingen zoals je aan- of uitkleden, je haar kammen, iets uit een hoge kast pakken of je portefeuille uit je achterste broekzak pakken, geeft steeds een pijnscheut in je schouder. Het zou dan wel eens kunnen dat je met een slijmbeursontsteking in de schouder zit.

Slijmeursontsteking in de schouder
De schouderslijmbeurs kan je best voorstellen als een soort met vocht gevuld zakje dat zich tussen de pees en het bot van je schouder bevindt. Het zorgt dat de wrijving tussen beide schouderdelen vermindert. Wanneer dit zakje geïrriteerd of ontstoken geraakt, zwelt het op en kan het bij sommige bewegingen gekneld geraken in de schouder. Ook al spreekt men van een ontsteking, toch heeft een slijmbeursontsteking in de schouder niets te maken met en bacteriële infectie. De meest voorkomende oorzaak is een overbelasting van het schoudergewricht. Een scheurtje in de schouderpees, val op de schouder of een stukje kalk dat de slijmbeurs penetreert, kunnen mogelijke andere oorzaken zijn. 

Gespecialiseerd in echografie

Op de eerste plaats moet men vaststellen wat de slijmbeursontsteking in je schouder veroorzaakt. Bij het stellen van de diagnose is het belangrijk een aantal opeenvolgend stappen in acht te nemen. Echozorg onderzoekt sinds meer dan 10 jaar de schouder op twee manieren. Een orthopeed gaat de patiënt eerst lichamelijk onderzoeken. Om een beter zicht op de oorzaak te krijgen is het daarna nodig, met een echografie, in je schouder te kijken. Met de gespecialiseerde apparatuur kan Echozorg inzoomen op de schouderpees en slijmbeurs. De orthopeed blijft aanwezig tijdens de echografie, op deze manier kan, met slechts één consultatie, een perfecte diagnose gesteld worden 

Het schoudergewricht is een veel gebruikt gewricht. Het is dan ook niet steeds mogelijk met een slijmbeursontsteking te rusten. Daarnaast geeft rust alleen, vaak geen volledige oplossing. Echozorg is sinds 2007 gespecialiseerd in echogeleide injecties. Een ontstekingsremmend middel wordt via een injectie, begeleid door een echografie op het beeldscherm, perfect in de geïrriteerde slijmbeurs geïnjecteerd. Deze nauwkeurigheid heeft het voordeel veel effectiever te zijn dan een injectie zonder echografie. Ook injectieschade aan de omliggende spieren en pezen wordt op deze manier vermeden. De schouder gaat sneller genezen, de behandeling werkt beter dan het slikken van ontstekingsremmende medicijnen of meerdere bezoeken aan de fysiotherapeut.

Behandeling slijmbeursontsteking
Bij Echozorg kan je, na doorverwijzing van je huisarts naar orthopedie, binnen de week een afspraak maken. In slechts één consultatie wordt een orthopedisch en echografische onderzoek uitgevoerd, waarna een perfecte diagnose geteld kan worden. De orthopeed stelt een gepaste behandeling voor. Een eventuele echogeleide injectie in de slijmbeurs kan tijdens ditzelfde consult worden uitgevoerd. Alle onderzoeken en behandelingen van Echozorg vallen onder de basispolis en worden vergoed. Voor verdere informatie: http://echozorg.nl

About Redactie2